HNS predstavio svoje kandidate za Europski parlament

Foto: FAH

KANDIDATI HNS-a na zajedničkoj listi za izbore za Europski parlament bit će Jozo Radoš i Marin Vučić, a iz te stranke danas poručuju kako su se odlučili za "prvoklasne ljude iz svojih redova".

"Na Središnjem odboru ali i u razgovorima s koalicijskim partnerima dogovorili smo da će na zajedničkoj listi HNS imati dva predstavnika - Jozu Radoša na trećem mjestu i Marina Vučića koji će se najvjerojatnije naći na osmom mjestu", rekla je predsjednica HNS-a i potpredsjednica vlade Vesna Pusić na konferenciji za novinare.

Podsjetila je kako HNS na izbore za Europski parlament izlazi zajedno s SDP-om, IDS-om te HSU-om, a na listi će biti i Milorad Pupovac u ime SDSS-a.

"Očekujem da ovo bude pobjednička lista", poručila je Pusić dodavši kako se HNS odlučio za prvoklasne ljude iz svojih redova.

"U kampanji će biti važno potaknuti građane da iziđu na europske izbore, jer bez sudjelovanja nema prave mogućnosti za demokraciju", rekla je Pusić napomenuvši i kako su dogovorene i zajedničke aktivnosti u kampanji.

"Važno je da motiviramo hrvatske građane da iziđu na izbore za Europski parlament iako im se katkad čini da je to udaljena institucija. No to nije tako jer polovica zakona i pravila po kojima živimo donosi se upravo u europskim institucijama uključujući Europski parlament", rekla je Pusić naglasivši kako će izabrani zastupnici imati mogućnost utjecaja na pravila po kojima živimo.

Na pitanja tko će biti nositelj liste, Pusić je rekla kako će to biti vjerojatno Neven Mimica, a kompletna bi lista, očekuje, trebala biti formirana do sredine ožujka.

HNS-ov kandidat i predsjednik Kluba zastupnika te stranke u Hrvatskom saboru Jozo Radoš kazao je kako mu je ta kandidatura prilika da nastavi djelovati u interesu građana RH, ali i za opću dobrobit Europe i njezinih građana.

Pročitajte više