HRT-ov Dnevnik od ponedjeljka će imati dva voditelja i trajati sat vremena

Foto: HRT

SREDIŠNJI Dnevnik HRT-a od ponedjeljka 2. ožujka počinjat će u 19 sati i trajati sat vremena, priopćeno je s Prisavlja. To je samo dio najavljenih izmjena koje ravnatelj programa Saša Runjić i rukovoditeljica Informativnog medijskog servisa (IMS) Lamija Alečković uvode u HRT-ovu informativu.

"Novi termin najpoznatije informativne emisije prate koncepcijske i voditeljske promjene te će Dnevnik umjesto jednog voditelja ubuduće uređivati i voditi muško-ženski voditeljski par", priopćili su s HRT-a.

Voditeljski parovi bit će Sanja Mikleušević Pavić i Đurica Drobac te Stipe Alfier i Tina Šimurina. U uredničkom timu središnjeg Dnevnika su još i Stela Kolar Borovčak, Ankica Posavljak, Eugen Husak i Siniša Kovačić.

 

Vraća se Dnevnik 3

Na male ekrane vraća se i Dnevnik 3, kojeg je Runjić odlučio ukinuti u rujnu prošle godine, što se očekivano pokazalo lošom odlukom. Dnevnik 3 u trenutku ukidanja imao je veću gledanost od središnjeg Dnevnika pa je HRT zbog njegovog ukidanja izgubio dio gledatelja koji su kasnonoćne vijesti umjesto toga gledali na komercijalnim televizijama.

S HRT-a također poručuju da će svi njihovi Dnevnici biti podvrgnuti vizualnim, ali i sadržajnim promjenama.

"Do sada su tri različita tima kreirala tri različita Dnevnika s različitim voditeljima, a sada će s jednim kompaktnim timom koji će se izmjenjivati tijekom jednog dana biti postignuta sadržajna nit koja se provlači tri puta na dan. Ne treba očekivati drastične promjene, volim to nazivati "faceliftingom" postojećeg vizuala Dnevnika - grafičkog paketa i studija. Igramo na kartu boljeg sadržaja, kompaktnijeg, bolje posloženog i strukturiranog, a dulja minutaža nam, osim za obradu dnevno-političkih događaja, ostavlja prostora za više priča koje se tiču građana, za više vanjske politike i gospodarstva, kao i sadržaja iz kulture, znanosti, školstva... Naše glavno radno geslo je: čovjek u središtu, sadržaj na prvom mjestu", kaže Alečković.

"Hrvatska uživo" u novom terminu

Izmjene čekaju i emisiju "Hrvatska uživo", koja će dobiti novi termin, priopćili su s HRT-a.

"Emisiju 'Hrvatska uživo' gledatelji Hrvatske radiotelevizije od ponedjeljka 2. ožujka moći će pratiti u ovom terminu od 16.35 minuta na Prvom programu. Brojne osvrte na dnevna aktualna zbivanja uz uključenja reportera i goste u studiju gledatelji će i dalje moći pratiti od ponedjeljka do petka", priopćeno je s Prisavlja.
 

Pročitajte više