HRT želi uštedjeti pa osniva novu radio postaju

Foto: FAH

"HRVATSKA radiotelevizija donijela je odluku o formiranju novog HRT centra koji će do kraja 2014. preuzeti sve njezine radijske, televizijske i internetske programske funkcije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj (Bjelovar-Čakovec-Varaždin). U sastavu tog centra djelovat će i nova regionalna radijska postaja koju HRT prije nije imao u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Novi HRT centar bit će nadležan za poslovne obaveze i obuhvatit će programske aktivnosti koje su na tom području dosad obavljali TV studiji u Bjelovaru, Čakovcu i Varaždinu te dopisništva u Krapini i Virovitici", stoji u priopćenju kojeg je večeras objavio HRT dodajući kako će se promijeniti način rada u dosadašnjim TV studijima Bjelovar, Čakovec i Varaždin. S radnicima HRT-a za čijim će radom time prestati potreba, razmotrit će se mogućnost zaposlenja ili osposobljavanja za rad na drugim poslovima

"Novi centar pridružit će se regionalnoj mreži HRT centara koju već čine HRT Centri Dubrovnik, Knin (Šibenik), Osijek, Pula, Rijeka, Split i Zadar. Formiranje novog centra dio je sveobuhvatnog programa reorganizacije i razvojnog restrukturiranja HRT-a s ciljem učinkovitijeg poslovanja i kvalitetnijeg izvršavanja zakonskih i ugovornih obaveza HRT-a na cjelokupnom području Republike Hrvatske", naglašava se u priopćenju.

Navedene odluke dio su Programa restrukturiranja HRT-a kojeg je u kolovozu 2013. prihvatila Vlada RH, a čiji je glavni cilj postići efikasno poslovanje i održivi razvoj HRT-a, uz troškove manje od 95% ukupnih prihoda.
 

Pročitajte više