Hadžihafizbegovićeva supruga: "Cijelu noć je bio nemiran, plače kada priča o nesreći"

Foto: Ivica Galoić/Pixsell

"TUŽBA još nije došla do nas. Policija nije uzimala nikakve izjave od Emira", izjavila je za Dnevni avaz Aida Hadžihafizbegović, supruga poznatog glumca protiv kojeg je podignuta kaznena prijava zbog prometne nesreće u kojoj je 63-godišnja Zagrepčanka Ankica Kuduz.
 
"U ovoj bolnici gdje je Emir u isto vrijeme dok je njemu jučer bila operacija, bila je i obdukcija ženi koja je nažalost umrla. Njoj će danas ili sutra biti pokop. Mi smo već saučešće njenoj porodici izrazili putem telegrama", kaže Hadžihafizbegovićeva supruga. Direktnog kontakta sa članovima obitelji stradale 63-godišnjakinje nisu imali. 
 
"Ja sam tražila jutros u patologiji od jedne krasne doktorice njihove kontakte. Dala mi je broj telefona i adresu, u naše ime čak poslala telegram. Kontaktirat ćemo ih dok prođe neko vrijeme, iako je teško. Osjećam potrebu da što prije stupim u kontakt s nekim od njih. Ne izlazim nigdje iz bolnice, ovdje sam uz Emira. On je u dubokom šoku zbog svega što se dogodilo. Ne bih Emiru prenijela to što mediji pišu, to bi ga dotuklo. Uzet ćemo odvjetnika. Pripremamo materijal. Najvažnije je da sve prođe kako treba, da Emir bude dobro, a i da ova porodica bude dobro. S obzirom na tjelesne povrede, uskoro ćemo se preseliti u drugu bolnicu da mu saniraju povrede", kaže Aida Hadžihafizbegović.
 
Dodala je da se njen suprug uopće ne sjeća nesreće. "Kaže da je čuo samo tupi udarac i ničeg se ne sjeća", rekla je Aida. Dodaje da je operacija ruke kojoj je Hadžihafizbegović podvrgnut prošla uspješno, a sada treba sanirati napuknuće lumbalnog dijela kralježnice. 
 
"Dobri ljudi ovdje su poduzeli sve što su mogli, a u Zagreb ćemo se premjestiti kada Emir bude dobro, da može vidjeti šta će s projektom u kojem je trebao sudjelovati. On je trebao ići u ponedjeljak na snimanje filma u Makedoniju. Ali, eto vidite, nikada čovjek ne zna što ga čeka. On se mora osposobiti da može ići raditi, ali u šoku je dubokom, trebat će mu vremena. Emir je pokretan, leži, ali ne preporučuje se kretanje dok se ne fiksira povreda kičme. On leži, spava. Cijelu noć je bio nemiran, nije se mogao smiriti. Molim tko god dođe da se ne spominje kako je došlo do nesreće, jer kada krene pričati, onda plače, jeca. Pokušavam ga stabilizirati", kaže supruga slavnog glumca.
 
Policija podigla kaznenu prijavu protiv Emira Hadžihafizbegovića

Sisačko-moslavačka policija podigla je kaznenu prijavu protiv glumca Emira Hadžihafizbegovića zbog izazivanja prometne nesreće. "Sad je sve na DORH-u, " kratko su nam poručili iz te Policijske uprave. 

Policija tvrdi da je Hadžihafizbegović, vozeći Škodu Superb, prekoračio dozvoljenu brzinu, odnosno da se nije prilagodio uvjetima u prometu. Kilometrima ispred mjesta nesreće bila su upozorenja o opasnosti i usmjeravanju prometa u jedan trak, a brzina je na mjestu nesreće bila ograničena na 60 kilometara na sat.

Prekršajno je zbog prekoračenja brzine prijavljen i vozač automobila županjskih registarskih oznaka, P. A. (46), koji je na preticajnom traku mijenjao kotač nakon što je velikom brzinom naletio na porušenu signalizaciju. Također, zbog prebrze vožnje podnesena je prijava protiv još jednog vozača.

U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj je priopćeno kako se još intenzivno traga za nepoznatim težim vozilom, koje je porušilo svjetleću i drugu prometnu signalizaciju.

Podsjetimo, glumac je naletio na zaustavljeni automobil te teško ozlijedio žensku osobu koja je kasnije preminula u bolnici.

Nesreća se dogodila u nedjelju 12. listopada oko 20 sati, na sjevernoj strani autoceste kod Novske u smjeru Zagreba, na dijelu gdje se izvode radovi na sanaciji mosta. Nesreći je prethodilo rušenje i oštećenje prometne signalizacije i markera koji su označavali zonu radova od strane nepoznatog vozača, koji se nije zaustavio već je nastavio vožnju dalje. Na dijelove srušene i polomljene signalizacije naletjelo je više vozila i probušilo gume pa tako i vozilo županjskih registracija kojim je upravljao 46-godišnji hrvatskih državljanin, s kojim su u automobilu bile dvije žene, od kojih je jedna bila smrtno stradala 63-godišnjakinja.

Za vrijeme dok je 46-godišnjak na vozilu mijenjao gumu, na njega je osobnim automobilom bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka naletio 53-godišnji hrvatski državljanin i udario u 46-godišnjaka, a potom i 63-godišnju ženu, koja se nalazila pored vozila. Od siline udarca ona je odbačena na zelenu površinu, dok se 53-godišnjak sa svojim vozilom zaustavio nešto dalje. Svi ozlijeđeni su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Nova Gradiška gdje je 63-godišnjakinja preminula, 53-godišnjaku su konstatirane teške tjelesne ozljede, a 46-godišnjaku lake ozljede. Oba vozača su alkotestirana te je utvrđeno da nisu bili pod utjecajem alkohola.

Policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju vozača koji je srušio prometnu signalizaciju i pobjegao s mjesta događaja.

Pročitajte više