Hajdaš Dončić: Neprihvatljivo je da zaposlenici HAC-a imaju veće plaće od direktora, to bi bilo suludo

Foto: Davor Pongračić/Cropix

MINISTAR pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić demantirao je navode da je za bivšeg predsjednika Uprave HAC-a Dražena Guština izmišljen novi odjel da bi zadržao direktorsku plaću.

"Članovi Uprave koji su smijenjeni imaju pravo, prema postojećem kolektivnom ugovoru, na odlazak uz otpremninu ili ostanak u sustavu, adekvatno njihovoj stručnoj spremi. Nova Uprava HAC-a prije svega mora napraviti novu sistematizaciju jer bi bilo suludo da zaposlenici u HAC-u, a HAC nije Croatia Airlines, Hrvatski bolnički sustav i Hrvatska kontrola zračne plovidbe, imaju veću plaću od direktora", rekao je Hajdaš Dončić i zaključio da je to apsolutno neprihvatljivo.

Odluka nije donesena, pojasnio je Hajdaš Dončić i naglasio da je nova Uprava razgovarala s četvoricom smijenjenih. "Ponudio im se ostanak ili otpremnina, netko od njih je vjerojatno izrazio želju da ostane, netko da ode, ali sigurno neće imati veću plaću od direktora HAC-a", rekao je Hajdaš Dončić.

Ministar nije želio odgovoriti na pitanje je li moralnije da četvorica koja nisu zadovoljila otiđu, a ne da ostanu unutar sustava HAC-a. Ponovio je da se radi o ugovoru, da im je ponuđena otpremnina, ali da oni imaju pravo to ne prihvatiti i ostati u sustavu.

Hajdaš Dončić ističe i da upravlja nad 54 tvrtke, no da je stvar uprave kako će neke stvari riješiti. "Ja kontroliram, ja pokušavam spriječiti anomalije. Ali ovdje se anomalija nije dogodila", rekao je Hajdaš Dončić.

Pročitajte više