Hanžekovićeva Genera u prvom polugodištu povećala prihode i dobit

 Foto: hanrad.hr

GENERA Grupa, u većinskom vlasništvu odvjetnika Marijana Hanžekovića, objavila je poslovno izvješće za prvo polugodište.

Prema izvješću objevaljenom na Zagrebačkoj burzi, ukupni konsolidirani prihodi Genera Grupe u prvom polugodištu porasli su za 10% u odnosu na prethodnu godinu te iznose 105,4 milijuna kuna.

 
Prihodi od prodaje 103,7 milijuna kuna
 
U prvom polugodištu 2014. ukupna prodaja porasla je za 12% u odnosu na prethodnu godinu te iznosi 103,7 milijuna kuna. Operativna dobit dosegla je 5,2 milijuna kuna dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 3,4 milijuna kuna.
 
Konsolidirana neto dobit u prvom polugodištu 2014. iznosi 3,1 milijun kuna, a neto dobit nakon manjinskog interesa u društvu Genera lijekovi iznosi 4,9 milijuna kuna.
 
Na domaćem tržištu ostvarena je prodaja u iznosu od 51,7 milijuna kuna što je porast od 15% u odnosu na prethodnu godinu. Navedeno povećanje u korelaciji je sa 16 novih proizvoda lansiranih tijekom izvještajnog razdoblja.
 
Prodaja na izvoznim tržištima 52 milijuna kuna
 
Prodaja na izvoznim tržištima iznosi 52 milijuna kuna što je za 10% više nego u 2013. godini.
 
Najveći porast ostvaren je na tržištima Njemačke, Bosne i Hercegovine i Irana te su otvorena dva nova tržišta Mađarske i Grčke.
 
Na razini Genera Grupe, trenutno je zaposleno 280 zaposlenika od kojih je 43,2% visokoobrazovano.
 
U prvom polugodištu 2014. godine Genera je zaposlila 16 novih djelatnika od kojih je 10 visoke stručne spreme.
 
Najveći broj novih VSS djelatnika zaposleno je u segmentu humanih lijekova, dvoje u predstavništvu Genere u BiH, zatim u odjelima osiguranja kvalitete te Centralnog marketinga.
 
 

Pročitajte više