"Zagrepčani oprez, stiže derač kože": Hanžeković će utjerivati dugove i provoditi ovrhe za Zagrebački holding

Foto: hanrad.hr

ODVJETNIČKI ured jednog od najmoćnijih hrvatskih odvjetnika Marijana Hanžekovića, u narodu poznat i kao "ured koji dere kožu s leđa", utjerivat će dugove za Zagrebački holding. "Ovo je znak za uzbunu Zagrepčankama i Zagrepčanima koji ne mogu redovito plaćati mjesečne račune Zagrebačkog holdinga te upozorenje nemarnima i onima koji to tek namjeravaju postati", navodi Lupiga u tekstu naslovljenom "Zagrepčani oprez, stiže derač kože".

Udruga koja okuplja zagrebačke ovršitelje javnost je informirala da Hanžeković s Holdingom pregovara o preuzimanju poslova utjerivanja dugova i ovrha u svim podružnicama Zagrebačkog holdinga. Na meti će među prvima biti oko dvadesetak tisuća dužnika zagrebačke Čistoće. Dosad je ovaj posao radila pravna služba Čistoće, a ako utjerivanje dugova dosita preuzme Hanžeković, mnogi će dužnici platiti daleko veće iznose od onih koje duguju.

"Kako operira Hanžekovićev ured imali su se priliku uvjeriti svi kojima je naplaćivao dugovanja na ime pretplate Hrvatskoj radio-televiziji. Na dug od tri, četiri stotine kuna morali su mu plaćati i po hiljadu kuna odvjetničkih troškova", piše Lupiga i podsjeća kako je Hanžeković u nepune dvije i pol godine "iscijedio" od HRT-ovih neplatiša 34,7 milijuna kuna.

Iako Udruga za zaštitu potrošača dugo upozorava na problem ovrha u kojima je "nedopustivo i nezakonito" odvjetnički trošak višestruko veći od dugovanja, po tom se pitanju godinama ništa nije poduzelo.

"Zagrebačkom holdingu potreban je novac jer je u dugovima do grla, a koji milijun više neće biti na odmet ni Marijanu Hanžekoviću", zaključuje Lupiga.

Jedan od primjera "operiranja" Hanžekovićevog ureda je i slučaj umirovljenika kojem je Hanžekovićev ured ovrhom uzeo gotovo cijelu mirovinu - i to zbog nepostojećeg duga, o čemu je ranije pisao Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara