Haški sud odobrio: Vojislava Šešelja će u pritvoru pregledati i srpski ginekolog

SRPSKI ministar zdravlja Zoran Stanković danas je potvrdio da će sutra ujutro u Haag otputovati tim srpskih liječnika koje je tražio optuženi za ratne zločine i vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Zanimljivo je da će u tome timu, koji će pregledati Šešelja i njegovu zdravstvenu dokumentaciju biti i ginekolog Paja Momčilov. Stanković je danas kazao da je Šešeljevo zdravstveno stanje "ozbiljno narušeno" te da mu je "potreban poseban tretman".

Srbija liječnicima plaća putovanje i smještaj

Tim srpskih liječnika će u Haagu biti dva dana, a nakon toga će podnijeti izvještaj Ministarstvu zdravlja. Stanković je kazao da je poštovana želja Vojislava Šešelja te Srbija u tim liječnika nije dodala niti jedno ime. Srpsko Ministarstvo zdravlja će put i smještaj liječnika u Haagu platiti 2500 eura, piše RTS.

Član Odbora za obranu vođe SRS Vojislava Šešelja, Nemanja Šarović, je ranije danas rekao da će zastupnik radikala i predsjednik Odbora za zdravlje i obitelj Skupštine Srbije, Paja Momčilov, otputovati u Haag kao predstavnik tog odbora i liječnik koji se dugo poznaje sa Šešeljem. Napao je Haški sud zato što su navodno 15 dana odugovlačili sa davanjem dozvole za posjet liječnika.

Što će muškarcu pregled ginekologa?

Glasnogovornica Haškog suda Nerma Jelačić je izjavila kako su zahtjev za posjetom dobili tek prije par dana. Srpski mediji su jučer pisali kako je taj zahtjev zapeo u proceduri zato što sudu nije bilo jasno što će muškom optuženiku pregled ginekologa. No, očito je i ta dilema razjašnjena saznanjem da je taj ginekolog zastupnik Šešeljeve stranke i predstavnik parlamenta u liječničkom timu. U svakom slučaju, u Haagu neće moći koristiti svoje ginekološko znanje, a Srbija će mu ipak platiti putovanje i smještaj.   

Pročitajte više