Helikopteri HRZ-a i ovog vikenda spašavali živote: U bolnicu hitno vozili i tromjesečnu bebu

Foto: Arhiva

HELIKOPTERI Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom vikenda su sudjelovali u spašavanju čak osam osoba. Među njima je i tromjesečna beba.

"Tijekom proteklog vikenda, od petka 4. do nedjelje 6. srpnja 2014. posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja ukupno osam osoba.
 
Posade ETH bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja pet pacijenata do KBC Split te jednoj akciji traganja i spašavanja u Baškoj na Krku, od kojih su svi bili strani turisti na odmoru u Hrvatskoj.
 
Tako je posada ETH u petak akcijom hitnog medicinskog prevoženja iz Starog Grada sa Hvara prevezla tromjesečnu djevojčicu, dok su posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera sudjelovale u spašavanju tri osobe koje su prevezene do KBC Rijeka, i to  jedna osoba sa Raba te dvije osobe iz Lošinja.
 
U subotu je posada ETH najprije krenula u akciju potrage i spašavanja u Bašku na Krku gdje je u koordiniranoj akciji zajedno sa pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja zbrinuta ozlijeđena turistkinja iz Austrije, nakon čega su posade hitnim letovima sa Hvara te iz Grohota sa Šolte prevezle dvoje stranih turista i jedno bolesno dijete.
 
Akcije spašavanja pacijenata helikopterima HRZ i PZO ovoga vikenda završile su u subotu iza ponoći kada je letom iz KBC Split do KBC Dubrava u Zagrebu u pratnji roditelja prevezen mladić", stoji u priopćenju MORH-a.
 

Pročitajte više