Hirovito proljeće: Idući tjedan izmjena sunca i kiše

Ilustracija: Shutterstock
Screenshot: DHMZ

SLJEDEĆEG nas tjedna očekuje poprilično raznoliko vrijeme. Nauživat ćemo se sunca i topline, ali povremeno će nas zaliti i malo kiše.


Sutra će na Jadranu biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom, a uz promjenljivu naoblaku tijekom dana rijetko može pasti i malo kiše. Vjetar će u unutrašnjosti biti slab, na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Jutarnja temperatura zraka većinom će biti od šest do 11, na Jadranu između 11 i 15 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 18 do 23.

U utorak i srijedu u unutrašnjosti nas opet očekuju kiša i zahladnjenje pa će najviša temperatura tih dana biti oko 16 stupnjeva u unutrašnjosti, a na obali nekoliko stupnjeva više. Nešto kiše će tih dana biti i na srednjem Jadranu, dok će prema jugu uglavnom biti sunčano i toplije. Srijeda i četvrtak u većini će zemlje biti sunčani, uz moguću kišu u Gorskom kotaru i Lici, a u subotu nas opet, kako prognozira Državni hidrometeorološki zavod, očekuje kiša u većini zemlje, osim krajnjeg juga.

Pročitajte više