Hoće li uhićenja utjecati na poslovanje Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga?

Foto: Hina / Index

AMERIČKA rejting agencija Standard & Poor's (S&P) reagirala je na uhićenje gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i direktora Zagrebačkog holdinga priopćenjem u kojem navodi da je potvrdila rejting Zagrebačkog Holdinga i Grada.

U svom izvješću S&P iznosi da trenutna situacija neće odmah utjecati na rejting Holdinga i Grada.

U S&P-u smatraju da uhićenja nete utjecati na tijek redovnog poslovanja Zagrebačkog holdinga i Gradske uprave.

"Smatramo da će zamjenici gradonačelnika odgovorni za ekonomska i financijska pitanja, kao i zamjenik direktora Zagrebačkog holdinga osigurati kontinuitet poslovanja i redovitu otplatu dugova. Kao što smo napomenuli u ranijim izvješćima, likvidnost Zagrebačkog holdinga se poboljšala, te se tvrtka sve više oslanja na dugoročno financiranje", navodi se u izvješću S&P-a.

Zagrebački holding trenutno vodi članica Uprave Daniela Franić, prema specijalnom ovlaštenju predsjednika Uprave Slobodana Ljubičića, dok je vodstvo Grada preuzela zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek.

"Rizik bi se mogao povećati ako se nastavi neizvjesnost što se tiče političkog vodstva Grada i uprave Holdinga. Zagrebački holding nalazi se u kompleksnom procesu restrukturiranja, koji je pod nadzorom i potporom Grada“

Iz agencije također navode da će i dalje nastaviti pratiti razvoj situacije u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu.

 

Pročitajte više