Holy o poslovima s otpadom: To je poput serije Sopranos

Screenshot: HRT

"JOŠ krajem prošle godine upozorili smo da postoji niz razloga zbog kojih se može sumnjati na netransparentno djelovanje Grada Zagreba pogodovanje tvrtki Cezar" izjavila je Mirela Holy u HRT-ovoj emisiji Otvoreno koja se bavila akcijom Agram.

> Uhićen Milan Bandić!

> Bandić ispitan u Uskoku i odveden u pritvor; Odvjetnik: Sve je porekao

> Uhićeni i šefovi u Holdingu, neki su progovorili, neki šute: Što su istražiteljima otkrili Pripuz i Ljubičić?

"Ministarstvo je pokrenulo akciju koja je trebala dovesti u red deponije diljem Hrvatske, no akcija je provedena na malom broju njih. Akcija je provedena pod netransparentnim i nejasnim uvjetima, a provedena je i na Jakuševcu koji je saniran" izjavila je Holy i dodala da je kasnije zabranjen odvoz glomaznog otpada.

"Nakon toga je Grad Zagreb angažirao firmu Cezar", kazala je Holy i ponovno naglasila da su tijekom akcije bili nejasni kriteriji je postoji čitav niz deponija koji su u lošijem stanju nego Jakuševac. Zbog toga smatra da su Zagreb i Ministarstvo okoliša pogodovali tvrtki Cezar Petra Pripuza.

Holy je također kazala kako je počela primati prijetnje smrću nakon što su krenule reforme gospodarenja otpadom.

"U poslove sa otpadom se uvlači mafija"

"Ne znam u kojem je to stadiju, pronađen je ženski DNK, no to može biti i od tajnice koja je pregledavala pisma", objasnila je Holy i dodala bolnu činjenicu:

"Radi se o izuzetno velikim investicijama i izuzetno lukrativnim poslovima. Ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijelom svijetu. Poznate su i serije poput Sopranosa...: "U poslove sa otpadom se uvlači mafija i tu Hrvatska nije izuzeta od to, uvjetno rečeno, jednog univerzalnog pravila".

Slavko Kojić pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za financije kazao je da ne pozna Marka Vojkovića za kojeg iz HDZ-a tvrde da je kadrovirao u Holdingu.

"Ja ne znam je li Vojković radio u Holdingu, no znam da je bio kurir između DORH-a i novinara, u slučaju Sanadera", kazao je Dražen Rajković.

Smatra da Vojković u ovom slučaju nije bio kurir: "Mislim da nije bilo potrebe, zato što nije išlo iz predsjedničkog ureda. Mislim da je bliža Vlada", kazao je Rajković.
 

Pročitajte više