Hrvat u Njemačkoj osvojio novac na kocki, iscrpio se slavljem pa na autocesti usmrtio drugog Hrvata

Ilustracija: Shutterstock, Screenshot: Bild.de

MARKO MARASOVIĆ, koji je u automobilskoj nesreći 2011. godine ubio 56-godišnjeg Zdenka Beloševića, sada odgovara na sudu u Wiesbadenu, glavnom gradu njemačke pokrajine Hessena. Tereti ga se za ubojstvo, opasnu vožnju i nanošenje ozljeda sudionicima u prometu.

Nesreća se dogodila nakon što je Marasović u wiesbadenskoj kockarnici osvojio jackpot od 514.242 eura. Proslavio je sreću uz alkohol i kokain, izletio na autocestu A3 u suprotnom smjeru, i uzrokovao stravičnu nesreću koja je usmrtila jednog, a ozlijedila još šestero ljudi.

Marasović koji je po struci električar na sudu je rekao kako mu je dan kada je posjetio ”Spielbank Wiesbaden” gdje je igrao na bingo-automatu i osvojio jackpot bio "prvi dan bez briga u životu”, opisuje rekonstrukciju događaja njemački list Bild.

Osvojio novac i drugi put nakon samo nekoliko sati

U verziji tamošnjeg tužiteljstva, slavio je pobjedu uz velike količine alkohola, te je igraonicu napustio s velikim kovčegom novca. Pokupio je ženu i sina, koji je preuzeo upravljač do Fechenheima.

Bili su kod Marasovićeve majke i kod šogora, i poslije su slavili na uličnom kiosku, gdje je Marko preuzeo račun. Slavili su tako do jutra, kada je Marasović otišao platiti dugove kod poznanika, a istoga dana je otišao u Spielbank “Bad Homburg” gdje je još jednom osvojio nagradu i to od 13 tisuća eura.

Koktel iscrpljenosti i opijata

Poslije je sudu izjavio da je u toj igraonici kupio gram kokaina. Navečer je posjetio prijatelja u Oberurselu kojemu je vratio polovinu dugova. Iz tog mjesta se pod utjecajem droge spojio na autocestu A3. Pretpostavlja se da u tim trenucima već nije spavao 37 sati, kada se sudario se s BMW-om Z4 jedne obitelji.

"Odjednom sam vidio kako svjetla idu prema meni. To je jedino čega se sjećam"

Otac, hrvatski državljanin Zdenko Belošević poginuo je na mjestu, a šest osoba je ozlijeđeno. Marasović je napustio mjesto nesreće, da bi se drugo jutro predao policiji.

"Odjednom sam vidio kako svjetla idu prema meni. To je jedino čega se sjećam. Neizmjerno mi je žao!", izjavio je poslije tijekom suđenja Marasović.

Pročitajte više