Hrvatska među pet zemalja koje bi "lovci na popuste" trebali odmah posjetiti

Foto: Hina

PORTUGAL, Hrvatska, Češka, Rumunjska i Irska pet su zemalja koje portal MakretWatch preporučuje "lovcima na popuste". Navode kako se danas za američki dolar možde dobiti puno više nego što je to bilo nedavno. Sada je prilika posjetiti zemlje jer će s dolaskom ljeta cijene skočiti.

Hrvatsku su naveli kao izvrstan izbor za putnike koji "za male novce traže kulturu i prekrasne plaže". Istaknuli su kako je smještaj u Hrvatskoj niži od 20 do 40 posto nego u susjednoj Italiji.

"Hrvatska podsjeća na Italiju prije nego je postala popularna", kazao je Curt Kowalski, putnički savjetnik American Express Travela.

Portal navodi da će posjetitelji za dolar, iako Hrvati koriste kunu, dobiti dobru vrijednost.

"Jadranska obala, sa svojom opuštajućom vibrom i čistim morem, idealno je mjesto za odmor i rekreaciju", piše MarketWatch.

Istaknuli su Dubrovnik te su posebno naglasili posjete povijesnim znamenitostima grada.

Jeftina piva u Pragu, prijateljski raspoloženi stanovnici Irske

Portugal su opisali kao "budget-friendly" opciju za putnike koji traže mješavinu povijesti, kulture i plaža. Preporučuje se posjet glavnom gradu Lisabonu.

Prednost Češke su kvalitetni hoteli u središtu Praga za manje od 100 dolara po noći, ukusna piva niske cijene, besplatni posjeti dvorcima i srednjovjekovnim zgradama.

Amerikanci Irsku vole zbog prijateljski raspoloženih stanovnika (posjetite lokalni pub), nepostojanja jezične barijere i zbog raskošnih sela. Preporučuje se putovanje ljeti u Dublin te kasnije odlazak u gradove poput Galwaya.

Mladi preferiraju odlazak u Rumunjsku gdje njihovi euri vrijede više. Preporučuje se odlazak u Bukurešt te nakon toga u neke od gradova i sela. Rumunjska turistima nudi stare crkve i vile, ali i planine gdje mogu planinariti i uživati u prirodi.

Pročitajte više