Hrvatski nacionalisti s ukrajinskog ratišta poručuju: Neki Rusi su kao četnici, želimo slobodnu Europu

Screenshot: YouTube

NA YOUTUBE-U je objavljen video pod nazivom "Hrvatski dobrovoljci u Ukrajini", u kojem dvojica maskiranih muškaraca na engleskom jeziku objašnjavaju svoje razloge za odlazak na ratište na istok Ukrajine.

"Mi smo hrvatski nacionalisti i podupiremo neovisnu Ukrajinu", govore u videu na slabom engleskom.

Na samom početku su rekli kako su u Ukrajinu došli prije 20 dana, a u pozadini je zastava s natpisom "Hrvatska, Bog i Hrvati, Uvijek vjerni".

"Imali smo isti problem između 1991. i 1995. sa srpskom agresijom, Rusi i Srbi imaju istu politiku, žele pokoriti jednu nezavisnu zemlju i kada smo to vidjeli na televiziji, došli smo pomoći našoj ukrajinskoj braći u toj borbi", govori jedan od maskiranih.

O Putinu misle da je komunist koji želi veliku Rusiju i ne prihvaća niti jednu slobodnu naciju.

"Želi ponovno izgraditi Sovjetski Savez, a tako nešto Europa ne može dopustiti. Mislimo da cijela Europa mora podržati Ukrajinu u našoj borbi i da moramo zaustaviti ovog novog Staljina", rekli su i objasnili da "znaju da se neki Srbi bore na suprotnoj strani, istina je da su politike "velike Srbije" i "velike Rusije" identične."

"Nadamo se da ćemo sresti neke od naših srpskih prijatelja uskoro i želimo ih pozdraviti. Neki Srbi su dobri, ali oni loši su četnici, a četnici su poput Rusa koji se bore protiv Ukrajinaca", objašnjavaju.

"Imamo neke prijatelje u Srbiji, nacionaliste, ali oni misle ispravno. Većina Srba o Rusiji misli kao da im je majka i žele doći ovdje kako bi napravili, ne znam, nekakvu novu Srbiju."

Navodni Hrvati iz videa predstavljaju se kao rekonkvisti, koji žele "slobodnu Europu, bijelu Europu, slobodnu od komunizma i od ideja koje dolaze izvan Europe". Zaključuju kako su oni za slobodnu Europu i da Ukrajincima žele da budu slobodni.

Spominju i borbu protiv Islamske države, i kako ne može "u Europi biti nekakvo multikulturalno sranje."

Pročitajte više