I policija će s učenicima putovati na maturalce!

Foto: Ilustracija

KAKO bi se istrijebilo korupciju i uvelo reda među školske izlete, ekskurzije i izvanškolsku nastavu, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izradilo je prijedlog Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole.

Ravnatelji će putničku agenciju morati izabrati putem javnog poziva, kojeg će se za jednodnevnu izvanučioničku nastavu morati objaviti najkasnije tri mjeseca, a za višednevnu najkasnije šest mjeseci unaprijed. Ravnatelji će javnim pozivom morati imenovati i povjerenstva za provedbu izvanučioničke nastave, koja će činiti razrednik, učitelj voditelj, predstavnik roditelja, a za učenike srednjih škola i predstavnik učenika.

"Ovo je prvi put da se pokušava uvesti red među školske izlete. Škole su do sada imale više od deset godina stara pravila, ali to je više bio propisani bonton nego obveza koje su se morale pridržavati", izjavio je za Glas Slavonije član radne skupine za izradu Pravilnika i direktor Hrvatske udruge putničkih agencija (HUPA) Željko Trežner, koji smatra da u ovome ima i nedostataka jer vjeruje da će zbog manjka sredstava učenici biti zakinuti jer će se smanjiti broj putovanja.

Noviteti su i odredbe da će na svakih 14 učenika doći jedan učitelj pratitelj, kao i odredba da će učenicima za izlete trebati osigurati policijsku pratnju.

Pročitajte više