Ima i nema: Baldasar prosvjednicima na Karepovcu govori da je novac potrošen, sada tvrdi da ima viška?!

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar uspijeva nemoguće. Nakon što nam je jučer otkrio kako će nakon poskupljenja komunalne naknade Splićani plaćati jeftinije račune za komunalu, danas je ponovno uspio iznenaditi.

Naime, s obzirom da će pojeftinjenje komunalija unatoč skupljoj komunalnoj naknadi biti moguće ostvariti jedino ukidanjem naknade za sanaciju smetlišta Karepovac, zanimalo nas je kako će Baldasar onda prikupljati sredstva za tu namjenu, tim više jer je prije pola godine na Karepovcu prosvjednicima ustvrdio kako je "račun pred godinu dana bio nula i kako je potpuno ispražnjen". 

Baldasar zaštitio Keruma

Kao što smo već pisali, Državno odvjetništvo provjerava kako je za vrijeme Baldasarovog prethodnika Željka Keruma "nestalo" više od 70 milijuna kuna namjenski prikupljanih sredstava, a u sklopu te istrage prije godinu dana ispitan je i sam splitski gradonačelnik, koji je tom prigodom ustvrdio kako je bila riječ o političkoj odluci te da Grad Split nije oštećen.

Kerum je taj novac potrošio, a planirao ga je vratiti u narednim godinama mandata kojeg je ipak morao prepustiti Baldasaru, koji je sada odlučio potpuno ukinuti izvor financiranja za Karepovac.

Imati i nemati

Tražili smo odgovor, i evo što smo dobili.

"U pripremi je tematska sjednica za Karepovac na kojoj će se iznijeti cijela problematika i utvrditi određeni zaključci. U poslovnim knjigama je evidentiran višak prihoda od Karepovca i proračunom za razdoblje 2015. - 2017., ali i ukupnim financijskim planom sanacije Karepovca predvidjet će se potrebna sredstva, uključivši i evidentirana sredstva iz prethodnih godina", odgovorili su iz Banovine na Indexov upit.

Bit će, svakako, zanimljivo vidjeti kako će Baldasar na gradskom vijeću pojasniti ovu opsjenu sa sredstvima za Karepovac. Novca malo ima, malo nema, kako za koga i kako kada. Ne čudi to, jer je Baldasar je već pokazao kako skuplje može biti jeftinije pa valjda može imati i kada nema.

 

Pročitajte više