Index doznaje: Suprug rastrošne SDP-ove županice nakon Nu2 napravio incident na HRT-u!

Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

MLADEN MERZEL, suprug županice sisačko-moslavačke Marine Lovrić Merzel izazvao je danas incident na HRT-u, doznaje Index s Prisavlja.

> Marina Lovrić Merzel o skupocjenom auto: Nisam učinila ništa što nisu učinili i drugi, ja sam uštedjela!

Lovrić Merzel je, naime, gostovala kod Aleksandra Stankovića u emisiji "Nedjeljom u 2". Iznerviran pitanjima koje je Stanković postavljao njegovoj supruzi, Mladen Merzel dočekao je popularnog voditelja nakon emisije i krenuo ga verbalno napadati.

"Došao je dopratiti suprugu, što sam vidio tek nakon emisije. Sasuo je paljbu na moj lik i djelo u današnjoj emisiji, govorio mi da sam neprofesionalan i da insinuiram, vikao po hodnicima HRT-a", izjavio je Stanković za Index.

"Vikao je u dva-tri navrata, došlo je čak i do toga da ga je Lovrić Merzel smirivala, govorila mu je nešto tipa 'daj 'ajde polako' i 'smiri se'. Tako da, bilo je živo nakon emisije", dodaje Stanković.

Pukao zbog županijskog novca za radio

Županičinog muža zasmetala su ista pitanja zbog kojih se i Lovrić Merzel iznervirala tijekom emisije. Radi se o slučaju lokalnog radija Quirinus, u kojem je Mladen Merzel suvlasnik, a koji dobiva sredstva od županije. Ugovor o promidžbi sa sedam radijskih postaja, među kojima je i postaja njenog supruga, sklopila je županica Lovrić Merzel.

"Pokušao mi je objasniti da to što on radi nije ništa nemoralno i da je sve po zakonu. Ja sam mu objašnjavao da je problem tim veći ako on u tome ne vidi nešto nemoralno i da bi se trebao riješiti suvlasničkog odnosa na tom radiju. Ali on je i dalje nastavio sa spikom da se radi hajka na ljude i da sam ja u današnjoj emisiji tome podlegao. Također mi je poručio da se kandidiram za Sabor pa da tamo provodim samovolju, a ne na javnoj televiziji. Rekao mi je da odem u Sabor pa da mijenjam zakone, a dok se to ne dogodi sve je, kako je rekao, po zakonu i njegova žena nije ništa kriva", zaključuje Stanković.

Merzel: Stanković je zadnja osoba koja može držati prodike o moralu

Na izjave koje je Stanković nakon emisije "Nedjeljom u 2" dao Indexu, Mladen Merzel reagirao je priopćenjem za medije. Priopćenje koje potpisuje Merzel novinskim je redakcijama poslao njegov Radio Quirinus.

"Gospodin Stanković je zadnja osoba koja može držati prodike o moralu, jer za četiri sata rada mjesečno prima gotovo 12 tisuća kuna poreznih obveznika, što je sramota i za HRT. Očito se gospodin Stanković srami današnjeg vođenja emisije kada je naš navodni sukob već počeo komentirati u medijima. Tema razgovora nije bilo gostovanje moje supruge u emisiji, nego njegova izjava da je zakonito, ali nemoralno moje suvlasništvo na radiju. Poštovanje!", kaže Merzel.

Pročitajte više