Index jutros dobro predvidio: Baldasar ponovno izgubio kvorum

Foto: Hina

KAO ŠTO je Index jutros već prognozirao, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar ponovno je izgubio kvorum i 7. sjednica Gradskog vijeća večeras je naprasno prekinuta kada je na red došla točka s imenovanjima članova Upravnog vijeća Etnografskog muzeja.

Da će problema biti, vidjelo se već na početku sjednice. U vijećnici, naime, nije bilo don Ivana Grubišića i Igora Boraske, a svaki put dosad kada bi to bio slučaj, Baldasar je gubio kvorum nakon izlaska HDZ-a i HGS-a.

Bez don Ivana i Boraske, SDP nema kvorum

Upravo tako dogodilo se i danas, s tim da se desnici pridružila i Marijana Puljak pa je Baldasar ostao sa svega 16 vijećnika, nedovoljno za kvorum, za koji mu treba 18 ruku. Dakle, Baldasar je ostao kratak upravo za don Ivan i Borasku, čija važnost jača iz svake sjednica koja biva prekinuta zbog nedostatka kvoruma, a ovo je već treća. 

Za Baldasara ova dvojica vrijede suhog zlata i ako misli ikako dovršiti sjednicu očito bez njih ne može.

Baldasarov izgovor za bellboya i šankericu: Ne valja vam ako nije doktor nauka

HDZ i Puljak danas nisu mogli prijeći preko "stručnjaka" koje Baldasar postavlja u upravna vijeća kulturnih institucija. Puljak je danas tražila da se te točke izbace, a Grad ponudi nekakve smislenije kandidate, koji nešto znače u svijetu kulture, no prijedlog je odbijen, premda ga je podržao i HDZ.

Na kandidate se pobunio i HČSP-ovac Luka Podrug, dio HDZ-ove koalicije. Bio je, po običaju, dosta oštar u retorici, no Baldasara nije uspio poljuljati. "Ne valja vam nitko tko nije doktor nauka", požalio se.

Do doktora je dalek put, budući da su u upravna vijeća predloženi bellboy hotela Lav, voditelj izrade ALU i PVC stolarije, vlasnik mjenjačnice, student filozofije s 57 navršenih godina života, šankerica, i sl.

Nastavak sjednice idući tjedan

Imenovanja su zgrozila valjda sve osim vladajuće garniture koja u nekvalificiranosti predloženih kandidata ne vidi apsolutno nikakav nedostatak. Baldasar će svoje kandidate pokušati provući na idućoj sjednici najavljenoj za tjedan dana. Ako gradonačelnik misli išta napraviti, morat će osigurati u vijećnici i Borasku i don Ivana. Ako mu okrenu leđa, još jedan prekid više je nego izvjestan...

Pročitajte više