Investicije pale za 40 posto, Grčić najavio reforme: Promjene su nužne za stabilizaciju ekonomije

POTPREDSJEDNIK Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić ponovo je pričao o reformama za poticanje gospodarstva. Na godišnjem susretu globalnih tvrtki i lokalnog biznisa najavio je i novi zakon o financijskom poslovanju.

Reforma hrvatskog gospodarskog sustava je nužna i za nekoliko dana Vlada će izaći u javnost s promjenama koje će se ponajviše odnositi na socijalni segment. "U pripremi je i novi Zakon o financijskom poslovanju", najavio je potpredsjednik Vlade Grčić koji će poduzetnicima i obrtnicima praktički odriješiti ruke po pitanju restrukturiranja pa će ga moći obaviti što bezbolnije i što brže.

"Te su promjene nužne za stabilizaciju hrvatske ekonomije", rekao je Grčić i podsjetio da su investicije u Hrvatskoj pale za 40 posto. U privatnom sektoru su se gotovo prepolovile, dok su u javnom smanjene za 25 do 30 posto. Investicije su stoga, naglasio je, glavna točka i uporište gospodarskog oporavka i Vlada će u tom pogledu učiniti sve što je u njenoj mogućnosti. No, isto tako, ističe Grčić, velika su očekivanja Vlade i od privatnog sektora. Najavio je i da će se ovih dana predstaviti novi plan restrukturiranja javnih tvrtki.

Pročitajte više