Island potjerao agente američkog FBI-ja koji su došli istraživati WikiLeaks!

Foto: WikiLeaks

VLADA Islanda izbacila je iz svoje zemlje agente američkog FBI-ja, koji su došli u Reykjavík kako bi istraživali aktivnosti WikiLeaksa! Ovu informaciju u razgovoru za televiziju RUV otkrio je Kristinn Hrafnsson, glasnogovornik WikiLeaksa.

"Agenti FBI-ja došli su u Island privatnim avionom. Sletjeli su u zračnu luku u Reykjaviku. Prema mojim informacijama, koje su vrlo pouzdane, ministar unutarnjih poslova Ögmundur Jónasson je vrlo bijesno reagirao kada je obaviješten o njihovom dolasku. Nije mogao vjerovati da su banuli u Island na taj način", kazao je Hrafnsson.

Glasnogovornik WikiLeaksa dodaje da je islandski ministar unutarnjih poslova odmah naredio američkim agentima da spakiraju svoje torbe, vrate se u avion i napuste Island. "Znam da se o tome kasnije razgovaralo i unutar islandske vlade, te da je Island uputio službeni prigovor SAD-u", kaže Hrafnsson.

Ministar Ögmundur potvrdio je izjavu glasnogovornika WikiLeaksa. Incident se, kaže dogodio u kolovozu 2011. godine. Agenti FBI-ja došli su u Island bez da su se ranije najavili i zatražili  od islandske vlade pomoć u svojoj istrazi. Njihov zahtjev je odbijen, te im je poručeno kako Island ima vlastitu policiju koja jedina može vršiti istrage na njihovom teritoriju.

Pročitajte više