Ispričali se roditeljima radi izazvane panike: Osiguran novac i lijekovi za riječku onkologiju

NAKON panike izazvane informacijom da se nema novca za lijekove potrebne pacijentima onkološkog odjela KBC-a Rijeka, danas je uslijedila isprika ravnatelja, a sredstva potrebna za liječenje osigurana su.

Podsjetimo, u četvrtak se na onkološkom odjelu Riječke bolnice Kantrida proširila vijest da bi se zbog rezanja troškova, onkološki i hematološki odjel mogao ukinuti. Nakon što su alarmirane sve službe, mediji pa i sam ministar osigurani su potrebni lijekovi koje su djeca primila još jučer.

Bez lijekova su skoro ostali zbog premašenog budžeta ljekarne koja više nije htjela izdavati lijekove. Na račun pedijatrijske klinike preusmjereno je još oko 400 tisuća kuna.

"Dok sam ja ravnatelj vi mirno spavajte"


Ravnatelj KBC-a Rijeka, Herman Haller, ispričao se roditeljima. "Danas sam vam se ispričao u ime KBC-a i rekao sam vam jednu stvar: dok sam ja ravnatelj vi mirno spavajte", rekao je Haller.

Ostojić: Nedopustivo je da se štedi na pacijentima, bez obzira bila to djeca ili stariji

"Novca za onkološke pacijente mora biti bez obzira na dob", poručio je jučer Ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirajući poruke iz KBC-a da novca nema.

"Dječja onkologija u Rijeci ima svoje mjesto, ne treba paničariti i nedopustivo je da se na bilo kome, a osobito na onkološkim pacijentima, bez obzira bila to djeca ili stariji, štedi i tu se naprosto neće štedjeti", rekao je Ostojić za HRT te dodao kako će istražiti tko je u javnost pustio pogrešne informacije te se ispričao roditeljima bolesne djece.

 

Pročitajte više