Ivan Lovrinović ide na izbore s MOST-om: Sad je prilika da potisnemo HDZ i SDP

Foto: FAH

IVAN LOVRINOVIĆ, bivši dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i savjetnik Udruge Franak, na izbore izlazi s MOST-om Bože Petrova. Potvrdio je to Lovrinović na svojoj Facebook stranici.

"To je samo početak procesa širenja političkog pokreta koji okuplja manje političke stranke, udruge i ugledne osobe diljem Hrvatske", poručuje Lovrinović i dodaje da se radi o političkoj opciji koja će "uložiti svu svoju energiju s ciljem izvlačenja Hrvatske iz duboke ekonomske i društvene krize".

Moguća suradnja i sa Živim zidom


"Mnogi mi pišu i pitaju zašto najprije nismo izašli na scenu sa Živim zidom i hoćemo li uopće nastupiti zajedno. Sa Živim zidom i Mostom razgovarali smo od samog početka ove godine i imamo vrlo visok stupanj suglasnosti o temeljnim ciljevima. Razlike među nama su u dobnoj strukturi, strpljenju i iskustvu. Mladost, energija i prepoznatljivi aktivizam Živog zida, uspjesi Mosta nezavisnih lista u revitalizaciji ruiniranih lokalnih zajednica od strane HDZ-a i SDP-a (općina i gradova) te naš akademski i stručni potencijal dobitna su kombinacija. Međutim, nitko ne bi smio dopustiti u pojedincima u svojim redovima da ugrožavaju takvu poželjnu i nužnu sintezu i tu će se vidjeti tko je mudar i shvaća ili ne shvaća ovu zahtjevnu partiju političkog šaha", poručio je Lovrinović.

Dodaje kako "Živom zidu nitko nije zatvorio vrata", te ističe da "svima mora biti jasno da izborna D'Hondtova metoda efikasno uništava manje stranke i udruge koje misle da su same za sebe dovoljne".

"Na taj način bi SDP i HDZ došli bez ikakvog truda do velikog broja glasova a time i mandata u Saboru. Na prošlim izborima tako je izgubljeno preko 600 tisuća glasova, a najviše su nastradale stranke HSP i HSS. Onaj tko to sada ne vidi on izravno tjera vodu na mlin SDP-u ili HDZ-u", tvrdi Lovrinović koji smatra da su "ovi izbori presudno važni" jer je "pitanje kada će se ponovo pružiti ovakva prilika na političkom tržištu da se konačno potisnu SDP i HDZ".

Pročitajte više