Ivica Babić prenoćio u policiji, danas daje iskaz na Općinskom sudu!

Foto: FAH

IVICA BABIĆ prenoćio je na policiji te bi danas trebao dati iskaz na zagrebačkom Općinskom sudu nakon što je prenoćio u policiji, piše HRT.

Podsjećamo, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić uhićen je navodno zbog sumnje da je na prijevaru dobio status ratnog vojnog invalida na temelju laže medicinske dokumentacije.

Neslužbeno od izvora bliskog virovitičkoj Općoj bolnici, u kojoj Babić radi na Odjelu pulmologije, doznaje se da nije u pitanju samo navodni lažni invaliditet, već da je Babić mjesecima pod istragom zbog sumnje u navodnu korupciju. Isti izvor je rekao da je krim-policija već prije dolazila u virovitičku bolnicu.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić o Babićevu je uhićenju doznao iz medija. Pričekajmo što će reći nadležna tijela, kratko je odgovorio ministar Hini, upitan za komentar uhićenja predsjednika sindikata koji je prošle jeseni vodio dvomjesečni štrajk liječnika.

Babića je početkom godine čelnik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić javno prozvao da je lažni invalid Domovinskog rata. Tvrdio je da se Babić u ratu izlazeći iz vozila Hitne pomoći poskliznuo i pao te lažirao medicinsku dokumentaciju na temelju koje je postao 40-postotnim invalidom.

Spomenimo i kako je Nacional prije točno 10 godina, u siječnju 2004. godine objavio kako je Ivica Babić lažni ratni vojni invalid! Nacional je stekao uvid u dokument na tridesetak stranica iz kojih se vidi kako je Babićev status invalida sumnjiv!

Pročitajte više