Izbjeglice u strahu pružale ruke za lisičine, hrvatski policajci ih umirivali

Foto: FAH

OD RANOG jutra jučer u Šid su pristizali autobusi krcati izbjeglicama, koje su se kasnije kako su znale i umjele uputile prema hrvatskoj granici. Hodali su preko seoskih imanja i niva, kukuruzišta, mnogi od njih pješice.

Među tisućama izbjeglica mnogo je beba i djece, žene i očevi nose ih u naručju, a ima i trudnica. Jedna je obitelj koja očekuje prinovu shvatila da će morati pješice, no pokupio ih je vozač u starom Golfu i preveo do granice.

Prestrašeni i umorni, izbjeglice su se našli pred graničnim policajcima i spremno pružili ruke stisnutih zapešća, očekujući stavljanje lisičina. Hrvatski policajci su ih umirivali, piše Glas Slavonije.

"Razuvjerili smo ih rekavši da ih nitko neće vezati, da će sve biti u redu. Don’t be afraid, everything will be OK, don’t you worry", govorili su im policajci.

Izbjeglice su vrlo brzo nakon toga došle u Tovarnik, gdje su registrirane, a pružena im je liječnička pomoć, hrana i voda. Autobusi su odmah organizirani za prijevoz u Centar za strance u zagrebačkim Dugavama, a najranjivija skupina, obitelji s djecom i žene, poslana je u Ježevo.

Pročitajte više