Izbodeni mladić iz Karlovca se oporavlja, maloljetni napadač brani se sa slobode

Ilustracija: Arhiva

MLADIĆA (23) kojemu je u svađi u karlovačkom kafiću 30. prosinca navečer 17-godišnjak nožem nanio dvije ubodne rane opasne za život dobro se oporavlja u karlovačkoj bolnici, a maloljetni osumnjičenik ispitan je i zasad pušten da se brani sa slobode.

Pacijent je stabilno, s izgledima za potpuni oporavak, koji će potrajati dugo. Čeka ga još jedan operativni zahvat kada to njegovo stanje bude omogućavalo, rekao je liječnik karlovačke bolnice primarius Želimir Korać.

Predsjednik karlovačkoga Županijskog suda Ivan Perković potvrdio je da je sudac za mladež na temelju kaznene prijave ispitao maloljetnoga hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na pokušaj ubojstva te da je Županijsko državno odvjetništvo za njega tražilo istražni zatvor.

Bez istražnog zatvora


O prijedlogu Županijskoga državnog odvjetništva da mu se odredi istražni zatvor, s obzirom na to da je riječ o maloljetniku, odlučivao je sudac za maloljetnike, a ne kao inače sudac istrage, i on nije uvažio zahtjev za pritvaranje, ali očekujemo žalbu. O njoj će, kada stigne, odlučiti naše izvanraspravno vijeće za mladež, rekao je Perković.

Državno odvjetništvo priopćilo je kako se osnovano sumnja da je osumnjičenik u fizičkom sukobu, u nakani da ga usmrti, hrvatskog državljanina dva puta nožem ubo u trbuh i nanio mu za život opasne ozljede.

Državno odvjetništvo podnijelo je Županijskome sudu prijedlog za određivanje istražnog zatvora maloljetnom osumnjičeniku na temelju dviju zakonskih osnova, zbog mogućnosti bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela za koje zakon predviđa zatvorsku kaznu dulju od pet godina.

Pročitajte više