Izrael ubio trojicu glavnih Hamasovih zapovjednika, Hamas: Izrael će platiti za ovo!

Foto: FAH

IZ Hamasa su poručili kako su u izraelskim zračnim napadima u utorak stradala tri glavna vojna zapovjednika. Mohammed Abu Shamaleh, Mohammed Barhoum i Raed al-Attar ubijeni su, uz još troje ljudi, u udaru na zgradu u blizini grada Rafaha, javili su iz Hamasa, prenosi Reuters.

Trojica zapovjednika odigrala su u zadnjih dvadeset godina ključnu ulogu u širenju vojnih kapaciteta Hamasa. Dali su doprinos kopanju i stvaranju tunela koji su vodili do Izraela, obučavanju boraca te švercanju oružja u Gazu, rekli su izvori iz Izraela.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pohvalio je izraelski obavještajni sustav i "preciznu izvedbu napada" od strane vojske.

"Napad je rezultat obavještajnog i operativnog djelovanja, koje je dovelo do otkrivanja centralnih operativaca vojnog vodstva Hamasa", objavila je izraelska sigurnosna agencija Shin Bet.

Još nije jasno koliko će ovaj značajan gubitak utjecati na strategiju Hamasa te koliko će smanjiti sposobnosti organizacije da uzvrati na paljbu Izraela, javlja Reuters.

 "Neće uspjeti slomiti volju našega naroda, otpor će ostati jak, a Izrael će platiti cijenu za ovo", rekao je Sami Abu Zuhri, glasnogovornik Hamasa.

Do napada koji je trojicu zapovjednika koštao života došlo je samo jedan dan nakon napada na još jednog vojnog čelnika Hamasa, Mohammada Diefa.

Pročitajte više