Izvadite dokumente i potvrde u svom kvartu

Screenshot: MUP

MOBILNI šalterski ured Ministarstva unutarnjih poslova od ožujka dolazi i u Zagreb. Radi se zapravo o kovčegu koji će u potpunosti opremljen kao i svaki šalter MUP-a i koji će Zagrepčanima omogućiti vađenje dokumenta i u njihovim kvartovima.

"Ubuduće ćemo biti u područnom uredu. Ljudi će dolaziti u matice rođenih, vjenčanih itd. po nekom poslu, pa će ujedno moći iskoristiti tu mogućnost kad su već tamo, ishoditiosobnu iskaznicu,prijaviti prebivalište, vozačku dozvolu, registrirati vozilo,odrediti matični broj itd.", rekla je Blažanović.

Načelnica sektora upravnih i inspekcijskih poslova PUZ-a Branka Šepac Blažanović pojasnila je da, iako se radi o projektu MUP-a koji je osmišljen prvenstveno za starije, bolesne i slabije pokrente osobe, usluge mobilnog šaltera mogu korisiti svi.

"To mogu svi građani. Namjena je kofera da budemo dostupniji građanima. Na različitim lokacijama i u određenom vremenskom periodu prema planu korištenja", rekla je Blažanović.

Korištenje ove posebne usluge MUP-a posebno će biti zanimljivo roditeljima novorođenčadi.

"Mobilno šalterski kofer će uz određivanje osobnog imena djetetu moći i odrediti matični broj djetetu, prijaviti ga na prebivalište, moći će za njega i za sebe ishoditi osobnu iskaznicu, znači, vrlo praktična stvar."

Mobilni šalter na usluzi Zagrepčanima će biti od 1. ožujka.

"Kreće se u ponedjeljak. Prvi na redu je područni ured Črnomerec, a onda dalje po područnim uredima.

"Plan korištenja je oglašen na web stranicama MUP-a, www.mup.hr i na web stranicama Policijske uprave Zagrebačke."
 

Pročitajte više