Pomahnitali Hrvat napao turista: Policiju na aerodromu putnici jedva natjerali na intervenciju

Foto: Zračna luka Zagreb

"SAMO MU je prišao i ošamario ga iz čista mira. Ostala sam u šoku", opisuje jedna svjedokinja incident koji se u nedjelju ujutro dogodio u Zračnoj luci Zagreb.

Vidno psihički rastrojeni muškarac bez ikakvog povoda nasrnuo je na turista iz Južne Koreje, koji je u društvu djevojke na Plesu čekao let. Šamar mu je opalio takvom snagom da se šokirani turist srušio i zaradio poveću modricu na glavi.

Nakon što je udario i srušio na pod korejskog državljanina, napadač je jednostavno odšetao prema izlazu. Svjedokinja napada ga je sustigla i upitala zbog čega je napao nesretnog turista. "Znate li vi da su ti kosooki Kinezi pobili 15 tisuća ljudi?", glasio je njegov jedva artikulirani odgovor.

Policiji se nije žurilo da izvijesti o incidentu

Zagrebačka policija o ovom događaju javnost nije izvijestila niti priopćenjem, niti na redovnoj press konferenciji, kao što bi u sličnim slučajevima bilo uobičajeno. Index je još u utorak policiju pitao što se to u nedjelju dogodilo na aerodromu. Odgovor smo čekali dva dana.

"Obavještavamo Vas da su policijski službenici 30. studenog oko 11 sati pružili intervenciju u putničkoj zgradi Međunarodne zračne luke Zagreb te je utvrđeno da je osumnjičeni fizički napao državljanina Koreje. Osumnjičenom je pružena liječnička pomoć te je smješten u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu, dok je oštećeni liječničku pomoć odbio. Protiv osumnjičenog će biti podnijet Optužni prijedlog po čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", poručeno nam je iz PU zagrebačke.

"Policajac se nije htio niti pomaknuti"

Razlog zbog kojeg policija nije bila pretjerano voljna da detalje ovog događaja podijeli s javnosti možda se krije u činjenici da njihovi djelatnici, kojih je u trenutku napada na aerodromu bilo nekoliko, nisu pokazali pretjeranu želju za intervencijom.

"Nitko se nije niti pokrenuo. Otprilike je tako to izgledalo", priča nam svjedokinja događaja na aerodromu koja je trčeći za napadačem susrela policajca kod izlaznih vrata.

"Policajac je stajao tamo u pretprostoru gdje se ulazi na aerodrom, valjda se grijao na radijatoru. Nije se htio niti pomaknuti. Kad sam policajcu rekla što je bilo, nije uopće otišao zaustaviti napadača. Pitao me gdje je taj napadnuti turist i rekao mi da mu ga dovedem da potvrdi da se napad dogodio. Napadač je u međuvremenu nastavio svojim putem, bojala sam se da će pobjeći", kaže svjedokinja događaja.

"Što da je imao pištolj?"

U međuvremenu su napadnuti korejski turist i njegova djevojka sami pronašli troje policajaca. No, kao novi problem pojavila se jezična barijera. Policajci, prema tvrdnjama svjedoka, engleski nisu razumjeli pretjerano dobro pa su im ostali putnici morali prevoditi što im to napadnuti turist govori.

"Napadnuti Koreanac sav se tresao. Policajci su od njega tražili podatke, putovnicu, zadržavali ga dok mu se žurilo na avion, a ovaj zlostavljač je čitavo vrijeme mirno sjedio na klupici. Nevjerojatno je da nitko na aerodromu nije vidio da im se luđak tamo šeće. A vidjelo se na njemu da je malo čudnovat. Mlaka reakcija policije bila je nevjerojatna. Što da je imao pištolj? Pa valjda bi barem aerodrom trebao biti dobro osiguran", priča nam šokirana svjedokinja događaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara