Ja BIH...5 dana Sarajeva u Zagrebu

Foto: Facebook

U ZAGREBAČKOJ galeriji Velvet sinoć je otvorena manifestacija JA BiH... 5 DANA SARAJEVA U ZAGREBU.

Manifestacija se održava od 9. do 13. rujna, u okviru Zagrebačkog kulturnog ljeta, s ciljem održavanja suradnje i prijateljstva između dva glavna grada.

"Imat ćemo zanimljive filmove sa Sarajevo film festivala, imat ćemo promociju knjige, a zadnji dan zatvaramo klapom iz BIH. Završna svečanost bit će Magazin kabaret, Zane Marjanović", najavio je umjetnički direktor udruge Ja BIH Ivica Propadalo. Gradonačelnik Bandić naglasio je da je ovo događanje idealan uvod u kulturnu jesen grada.

"Naši prijatelji iz Sarajeva će ovdje oplemeniti zagrebačku kulturu s onim najboljim. Hvala vam na tome", rekao je Bandić. Otvorenju je prisustvovao i pročelnik gradskog ureda za kulturu Ivica Lovrić, koji je istaknuo kako je ovo samo nastavak "povezivanja Bosne i Hercegovine i Hrvatske, odnosno Sarajeva i Zagreba"...

A kako nema razgovora o Bosni, a da se ne spomenu ćevapi, gradonačelnik Bandić nije odbio komentirati - jesu li mu draži s lukom ili bez...

"Pazim što jedem. Ja moram paziti samo na tri stvari u životu - moram paziti što i koliko jedem, što pijem i koliko pijem te s kim se družim i koliko. Svugdje sam prikočio", otkrio je Bandić.

Pročitajte više