Jakovčić: Vladajuća koalicija je razočarala građane

Foto: Arhiva

IDS-ov kandidat na listi Kukuriku koalicije za Europski parlament Ivan Jakovčić danas je u Rijeci izjavio kako očekuje da će njegova koalicija na predstojećim izborima "za dlaku" biti bolja od HDZ-ove.

Na konferenciji za novinare Jakovčić je rekao kako je vladajuća koalicija razočarala građane "jer smo posijali velika očekivanja", ali i istaknuo kako u koaliciji koju predvodi HDZ ne vidi alternativu ovoj državnoj vlasti, istaknuvši nužnost promjena koje treba provesti aktualna vlast.

U Europskom parlamentu, bude li izabran, namjerava djelovati na tri razine - zastupanje prostora Istarske i Primorsko-goranske županije, zatim na nacionalnoj razini, skrbeći o pitanjima poljoprivrede, turizma, brodogradnje, ekologije i kulture, te na kraju na europskoj razini.

"EU mora imati zajedničku bankarsku politiku kako bi se smanjila cijena kapitala kao zapreka razvoju", poručio je Jakovčić, koji se zauzima ia za snižavanje cijene energenata u EU.

Jakovčić podržao Valtera Flegu

Upitan za komentar pada IDS-ova rejtinga, kazao je kako IDS ima potpuno stabilnu situaciju. "IDS je iznimno jak, možda nikad nije bio jači", istaknuo je. Ocijenio je da Boris Miletić odlično vodi stranku, kao što i Valter Flego kao župan odlično vodi županiju.

"U stranci je stasala nova generacija ljudi koji su mladi, ali iskusni, za razliku od nas na početku kad smo bili samo mladi", rekao je Jakovčić.


Ne smatra da će na IDS negativno utjecati mogući sudski proces protiv Flege, o pokretanju kojega se danas odlučuje na riječkom Županijskom sudu.

"Nevjerojatno je da se ovako sudi nekome tko je dobio mandat od građana da upravlja proračunom. To je ujedno protuustavno jer lokalne i regionalne vlasti po Ustavu mogu raspolagati proračunima po svojoj procjeni", kazao je Jakovčić. Flegi će, dodao je, savjetovati da u ovom predmetu ide do kraja, odnosno do Ustavnog suda.

Valtera Flegu Uskok optužuje da je kao tadašnji gradonačelnik Buzeta nezakonito povećao plaće sebi i suradnicima te tako oštetio gradski proračun.

 

Pročitajte više