PollWatch predviđa: Na europskim izborima pobjeđuje SDP-ova koalicija

Foto: Hina

VLADAJUĆI SDP na izborima za Europski parlament osvojit će četiri mjesta, a njihovi partneri iz HNS-a i IDS-a dva zastupnička mjesta, predviđa PollWatch.

Radi se o stranici organizacije VoteWatch Europe, koja djeluje u suradnji s Europskim parlamentom. Svoja istraživanja PollWatch temelji na anketama koje se provode u državama članica Europske unije. Skupljajući rezultate provedenih anketa, istraživači PollWatcha izračunavaju koliko će pojedina lista osvojiti mandata u Europskom parlamentu.

Prema trenutnim predviđanjima PollWatcha, vladajuća Kukuriku koalicija pobijedit će na europskim izborima s 41 posto glasova. Drugi najbolji rezultat, s 34 posto glasova, osvojit će koalicija HDZ-a kojoj će, prema PollWatchu, pripasti četiri mandata.

Jedan mandat, predviđa ovo istraživanje, osvojit će Hrvatski laburisti s 11 posto glasova. Ostale stranke, predviđa PollWatch, neće dobiti predstavnika u Europskom parlamentu. ORaH-u Mirele Holy predviđaju 6,1 posto glasova, Nacionalnom forumu 5,9 posto glasova, a Savezu za Hrvatsku 5,1 posto glasova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara