Jandroković: Juncker nije ponizio predsjednicu, on se i inače ponaša dosta ležerno

Screenshot i video: YouTube

PREDSJEDNIK Europske komisije Jean Claude Juncker priuštio je hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na zajedničkoj press konferenciji u Bruxellesu vrlo neugodno iskustvo. Za vrijeme njenog izlaganja, Juncker se najprije javio na mobitel pa zatim još po istom nastavio i tipkati.

 


 

Javnost je na društvenim mrežama gotovo jednoglasno zaključila da se radi o uvredi ne samo za Grabar Kitarović, već i za Hrvatsku. Iz HDZ-a, međutim, umanjuju važnost ovog incidenta.

"Morate najprije poznavati Junckera, on je vrlo neposredan čovjek, ponaša se dosta ležerno. I osobno sam tome svjedočio u više navrata", izjavio je za Index HDZ-ov saborski zastupnik Gordan Jandroković.


"Juncker nije klasični političar koji jako pazi na formu. On se ponaša dosta opušteno, a ponekad u tim protokolarnim situacijama možda djeluje i previše opušteno. Pročitao sam negdje da mu je mobitel zazvonio, već samim time došlo je do neugodne situacije, vjerojatno se javio da bi zaustavio zvonjenje i to je ostavilo neugodan dojam. Siguran sam da mu nije bila namjera poniziti predsjednicu, mislim da je to mazohizam jednog dijela medija s hrvatske strane i pokušaj da se nešto što je nebitno i manje važno pokuša prikazati kao pokušaj ponižavanja predsjednice, iako to nema nikakvog smisla", tvrdi Jandroković.

Prema Jandrokovićevu mišljenju, Grabar Kitarović dobro je postupila kada nije reagirala na Junckerov ispad.

"Nije ga trebala upozoriti na to, on se odlučio tako postupiti i odgovornost je njegova. Predsjednica tu nije imala neki veliki manevarski prostor, ne treba od toga raditi priču kakva se počela pričati, a za koju mi se čini da je forsirana od strane onih koji pokušavaju umanjiti pozitivan trend koji postoji kod predsjednice. Nitko ne komentira da ju je predsjednik Komisije primio vrlo srdačno, da su prijatelji od ranije, što je važnije za Hrvatsku nego ovaj moment s telefonom", izjavio je Jandroković.

Pročitajte više