Jandroković najavio bojkot premijera na aktualcu zbog govora mržnje i seksističkih izjava

Foto: Hina

ČLAN HDZ-ova Predsjedništva Gordan Jandroković ocjenio je danas kako u nastupu predsjednika Vlade i SDP-a Zorana Milanovića ima sve više elemenata govora mržnje i seksizma te da svoje političke protivnike, među kojima i HDZ, pokušava uvući u još jedan krug optužbi i uvreda.


"HDZ se neće dati uvući u tu igru, nećemo odgovarati istom mjerom, jer je situacija vrlo ozbiljna", izjavio je Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru.

Životni standard građana, Europsku uniju, korištenje sredstva iz europskih fondova Jandroković ističe kao teme u središtu HDZ-ova interesa.

"Moramo se baviti stvarima koje su od interesa hrvatskih građana, a politikanstvo i ovakve niske napade ostavljamo SDP-u i njegovom predsjedniku", kaže Jandroković.

Najavio je kako iz navedenih razloga, Klub HDZ-a neće sutra na saborskom 'aktualnom prijepodnevu' postaviti ni jedno pitanje premijeru.

HDZ-ovi zastupnici 'propitivat' će samo potpredsjednike Vlade i ministre.

"Želimo zaista raspravljati o gospodarstvu, EU, vanjskoj politici i vladavini prava, a ne ići u međusobna razračunavanja i ono što je premijer radio, koristio 'aktualno prijepodne' za osobni obračun sa zastupnicima", kaže Jandroković.

Nije potvrdio hoće li predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko doći na 'aktualno prijepodne'. Imat ćemo Klub, pa ćemo se dogovoriti, rekao je novinarima.

Upitan na koje izjave misli kad spominje govor mržnje i seksizam, Jandroković kaže kako je premijer za političke protivnike koristio izraz "toksičnost", "da zagovaraju bezakonje, nered i kriminal". Za jednu moguću predsjedničku kandidatkinju koristio je neprimjeren govor koji jest seksizam, rekao je Jandroković ne konkretizirajući o kojoj je izjavi riječ, ali se dade zaključiti da se odnosi na Kolindu Grabar Kitarović.
 

Pročitajte više