Jasmina Jovev kandidatkinja za mjesto ravnateljice programa HRT-a?

Foto: FAH

JASMINA JOVEV, Ozren Kanceljak, Martin Milinković i Jura Ozmec kandidati su za mjesto novog ravnatelja programa HRT-a, neslužbeno se doznaje.

Hrvatska radiotelevizija zaprimila je sedam prijava za mjesto ravnatelja programa no tri su otpale u startu, dvije zbog neispunjavanja uvjeta, jedna zbog nepotpune dokumentacije, doznaje se na HRT-u.

Trenutno najzanimljivija prijava jest ona Jasmine Jovev, aktualne zviždačice i bivše predstojnice kabineta sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel. Jovev je javno optužila županicu zbog izvlačenja novca iz županijske blagajne što je rezultiralo USKOK-ovom istragom protiv Merzel. 

Ipak, Jovev je u svojoj dugogodišnjoj karijeri radila kao novinarka i urednica na HRT-u u sisačkom dopisništvu nakon čega je 2011. godine otišla raditi u kabinet županice.

Drugi kandidat, Jura Ozmec, također je dugogodišnji novinar i urednik. Trenutno je glavni urednik Sportske TV, a prije je radio kao urednik i novinar u Sportskom programu HTV-a. Obnaša i dužnost predsjednika Hrvatskog zbora sportskih novinara.

Ozren Kanceljak i Martin Milinković su komunikacijski stručnjaci. Kanceljak je bio i prvi direktor ZAMP-a, dok je Milinković predavač na Visokoj novinarskoj školi VERN.

HRT službeno nije potvrdio imena prijavljenih kandidata o kojima će potpune informacije moći dati u idućim fazama selekcijskog postupka.

Nakon prihvaćenih prijava, kandidati moraju prezentirati svoje programe nakon čega slijedi izjašnjavanje kreativnog osoblja te odluka Glavnog ravnatelja HRT-a.

Pročitajte više