Jedinstven medicinski fenomen: Dječak rođen sa srcem izvan tijela čudom preživio!

KADA je Ryan Marquiss rođen, nitko nije vjerovao da će dugo poživjeti. Naime, mališan je rođen sa srcem izvan tijela, što je, prema mišljenju liječnika, značilo da će živjeti još najviše tri dana, piše Daily Mail.

Vrlo su rijetki slučajevi kada su bebe rođene u ovakvom stanju poživjele dulje od tri dana. Da situacija bude još gora, Ryanovo srce nije se razvilo do kraja te ga je, uz kombinaciju raznih oštećenja, učinilo jedinstvenim medicinskim slučajem u svijetu.

Liječnici pesimistični, majka optimistična

Liječnici su još ranije predlagali majci da prekine trudnoću, no ona je hrabro odbila takav prijedlog.

"To je zaista bila lutrija. Željela sam da priroda učini svoje. Nisam mogla samo tako uzeti nevin život", ispričala je presretna majka.

"Mi smo vjerovali u čuda i čudo se dogodilo. Ryan će uskoro napuniti tri godine. Prošao je mnoge operacije, još ga više njih čeka, ali najvažnije je da mu je srce vraćeno unutar grudnog koša", prepričala je ukratko tešku borbu koju je njezin sin morao proći.

Liječnici tvrde kako je Ryan zaista hrabar dječak te se iskreno nadaju da će sve buduće operacije biti uspješne, kako bi mališan mogao imati dug i zdrav život.

Pročitajte više