Jesen u punom sjaju: Kišno i oblačno u gotovo cijeloj zemlji

Ilustracije: Shutterstock, DHMZ

KIŠNA jesen zavladala je u najvećem dijelu zemlje.

Posvuda je promjenjivo oblačno i nešto toplije nego prošlih dana. Najoblačnije i najviše kiše očekuje se na Jadranu i u području uz njega. U istočnoj će Slavoniji uglavnom biti suho. Vjetar je većinom slab sjeveroistočni i istočni, a na Jadranu puše umjereno i jako, na otvorenom moru i vrlo jako jugo, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana sredinom dana će oslabiti i okrenuti na istočnjak i buru, koja će prema kraju dana jačati. Najviša dnevna temperatura zraka je od 13 do 18, na Jadranu 17 do 22 Celzijevih stupnjeva.



Najhladnije je jutros bilo u Kopačkom ritu (šest stupnjeva), a blizu su bili i Beli Manastir, Brestovac, Delnice i Vukovar (sedam stupnjeva). Najtoplije je bilo u Dubrovniku gdje je izmjereno 19 stupnjeva Celzijevih.

Sutra malo hladnije

Sutra nas čeka nešto hladnije vrijeme. Bit će promjenjivo i pretežno oblačno, a kiše će najčešće i najviše biti na Jadranu, u gorskim predjelima i u unutrašnjosti Dalmacije. Na Jadranu su lokalno mogući i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar većinom slab, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, a na preostalom dijelu Jadrana jugo. Jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 8 do 12, a na Jadranu od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura bit će od 12 do 17, a na Jadranu od 15 na sjevernom do 20 stupnjeva na južnom, predviđa DHMZ.

Mokrih i skliskih kolnika ima u Istri, dijelu Dalmacije, središnje Hrvatske, te Like i Gorskoga kotara. HAK vozačima savjetuje dodatni oprez te ih podsjeća da zbog oblačna vremena voze s uključenim kratkim svjetlima i održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost.

Pročitajte više