Jesu li propjevali? Četvero Bandićevih jataka pušteno da se brane sa slobode

Foto: Index

ČETIRI osobe koje su uhićene zajedno s Milanom Bandićem nakon ispitivanja u Uskoku puštene su da se brane sa slobode. 
 
Nastavak procesa na slobodi će tako čekati direktor Plinare Ante Dodig, voditelj Holdingove podružnice za upravljanje sportskim objektima Dragutin Kosić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Ines Bralić i načelnica Odjela za pravne poslove Gradskog ureda za imovinu Koraljka Rožanković Uremović.
 
Dodig se Uskokovom optužnicom tereti za zlouporabu položaja i ovlasti. Optužuju ga da je sudjelovao u zapošljavanju prijateljice Petra Pripuza u Zagrebačkom holdingu.
 
Kosić je također optužen za sudjelovanje u ilegalnom zapošljavanju u Holdingu. Njega se tereti da je sudjelovao u zapošljavanju sina Miljenka Benka, direktora Čistoće, i prijateljice Zdenka Antunovića, glavnog tajnika Zagrebačkog sportskog saveza. 
 
Bralić i Rožanković Uremović optužene su da su sudjelovale u malverzacijama sa zemljištem koje je Grad Zagreb ustupio firmi Bramgrad Branka Mihaljevića. U ovom poslu je Grad Zagreb, prema optužnici, oštećen za najmanje 12 milijuna kuna. 
 
Njihovo puštanje na slobodu ukazuje kako su istražitelji Uskoka zaključili da četvero navedenih optuženika ne mogu ugroziti tijek istrage. Znači li to da su propjevali i odlučili surađivati s istražiteljima, vjerojatno ćemo doznati uskoro.

Pročitajte više