Još tjedan dana do predaje ponuda: Hoće li Agrokor uspjeti ovaj put postati vlasnik Mercatora?

Foto: Mercator

IDUĆI ponedjeljak je rok za predaju neobvezujućih ponuda za za 53 posto dionica Mercatora. Ovih dana u Londonu i Ljubljani održale su se i još se održavaju prezentacije koje je zainteresiranim kupcima, koji su potpisali sporazum o tajnosti informacija, predstavila Uprava Mercatora, a koje su, kako tvrdi izvor izvor slovenskih Financa, bile vrlo korektne. Mogući kupci nisu se susretali, a među njima su bila poznata lica iz privatnih investicijskih fondova te Agrokora - svi oni su već jako dobro upoznati s Mercatorom zbog prošlih neuspjelih postupaka prodaje.

Kako piše Finance, Agrokor je jedini mogući strateški partner među zainteresiranima. A koliko će ponuditi? Očekuje se da će cijena biti puno manja nego prošle godine kada je Agrokor nudio 221 euro po dionici.

Nakon odabira najbolje ponude, mogućem kupcu će biti omogućeno dubinsko snimanje Mercatora čiji su financijski podaci lošiji nego što su bili prošle godine, piše Finance, no dodaju kako se prema onome što se moglo vidjeti na prezentacijama, očekuje da će ova godina biti bolja za Mercator.

Ukoliko sve bude u redu, očekuje se da će završetak pregovora i prodaja biti realizirani na jesen 2013. godine.

 

Pročitajte više