Josipović: Imao sam u uredu ozbiljne investitore za Podravku

PREDSJEDNIK Ivo Josipović posjetio je Podravku. Iako je potvrdio da vjeruje u ovu kompaniju i podupire je, ne želi komentirati treba li država prodati udio u ovoj strateški važnoj nacionalnoj kompaniji.

"Došao sam još jednom u Podravku da ponovo potvrdim kako vjerujem u ovu tvrtku kao nacionalnu kompaniju koja može biti uspješna tvrtka svima nama na ponos. Specifična je jer se bavi strateškim resursom, hranom, za koju su zainteresirani strani investitori", rekao je predsjednik Ivo Josipović nakon razgovora s članovima Podravkine uprave.

"Moram reći da sam imao vrlo ozbiljne investitore u uredu koji su govorili o tome da žele ne kupiti Podravku nego uložiti u proširenje njenog asortimana i proizvodnje", rekao je Josipović. Riječ je o predstavnicima velikih fondova koji projektno djeluju u Europi, Americi i Aziji no, rekao je Josipović, svjesni su da u Hrvatskoj ima previše prepreka za ulaganje i poticanje proizvodnje.

"Mi znamo da nam je to problem i vidjeli smo, evo i Vlada je u tom smislu govorila, i nadam se da će se one mnoge barijere koje postoje, od administrativnih procedura, dugotrajnosti postupaka, skupoća nekih elemenata u lancu, od ideje da se pokrene proizvodnja pa do samog pokretanja - dakle da će se to sve relaksirati i Hrvatska učiniti puno privlačnijom investitorima nego što je to danas", istaknuo je Josipović.

Na pitanje misli li da bi država trebala prodati svoj udio u Podravki, predsjednik Josipović je odgovorio. "Ne mislim o tome, nije to dio mog posla. Podravka je naš važan brend, važno je da je uspješan, a da li će država odlučiti prodati svoje udjele ili ne, o tome će Vlada", kaže Josipović.

Predsjednik Josipović je posjetio i Grad te nakon razgovora s koprivničkim čelnicima izrazio uvjerenje da će gradska uprava i vlada naći zajednički jezik u rješavanju problema. Poglavito je tu riječ o brzoj cestovnoj poveznici Koprivnice sa Zagrebom, te o neslaganju Koprivnice s izgradnjom termoelektrane u susjednom Koprivničkom Ivancu i djelovanju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica.

Pročitajte više