Josipović uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama

Foto: Hina

U POVODU proslave velikog islamskog blagdana Ramazanskog bajrama, predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je danas čestitku predsjedniku Mešihata islamske zajednice u RH, muftiji Azizu ef. Hasanoviću, islamskim vjerskim službenicima te svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj.

"Želja mi je da duhovni smisao Bajrama bude ujedno i poticaj za promicanje solidarnosti, zajedništva, međuvjerske i općeljudske tolerancije te za nastojanje na izgradnji općeg dobra u Republici Hrvatskoj. Svima želim da blagdanske dane provedu radosno, u ozračju mira, prijateljstva i ljubavi. Bajram Šerif Mubarek Olsun!", stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

Košić čestitao Ramazanski bajram

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog sisački biskup Vlado Košić uputio je danas čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću te vjernicima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj koji slave Ramazanski bajram.

"Neka Vam Svevišnji Gospodin Bog, nakon posta i odricanja, nakon molitve i dublje spoznaje Njegove svete volje, udijeli mir i svako dobro! On je Otac sviju nas i mi smo zato međusobno braća i sestre, pozvani na zajedništvo i međusobno poštovanje i slogu u pitanjima istine, pravednosti i zajedničkog dobra", zaželio je u čestitki sisački biskup.

Košić je čestitku poslao i glavnom imamu u Sisku Alemu Crnkiću, te umirovljenom sisačkom imamu Fuadu ef. Karagi.

Kardinal Bozanić čestitao Ramazanski bajram islamskim vjernicima

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić čestitao je Ramazanski bajram predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice Muftiji Azizu ef. Hasanoviću i vjernicima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj.

"U prigodi Ramazanskog bajrama, kojim završava mjesec posta i molitve, upućujem najiskrenije čestitke Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj. Neka molitve, žrtve i odricanja protekloga mjeseca osnaže Vas i sve Vaše vjernike u promicanju mira, ljubavi prema bližnjemu i poštovanja dostojanstva svake ljudske osobe. Od srca želim da ovogodišnja proslava blagdana Ramazanskog bajrama urodi duhovnim plodovima i blagoslovom svemogućega i milosrdnog Boga", stoji u čestitki kardinala Bozanića.

Pročitajte više