KBC Osijek dovršio vlastitu investiciju tešku milijun i pol kuna

Foto: Arhiva
 
KBC OSIJEK dobio je danas novi objedinjeni hitni prijem. Od sada je moguće preglede obavljati na jednom mjestu, kaže ravnatelj KBC-a Jozo Kristek...
 
"Cilj objedinjenog hitnog prijema je napraviti trijažu, dijagnostiku i početnu terapiju, opservaciju i zbrinjavanje hitnih pacijenata iz cijele bolnice na jednom mjestu", pojasnio je Kristek.  Osnivanje prijema koštalo je milijun i pol kuna, a financirala ga je sama bolnica. Kristek kaže da će ovo olakšati rad i liječnicima:
  
"Mislim da će i nama liječnicima biti lakše raditi. Mi smo svi na jednom mjestu i postoji mogućnost konzultacije", rekao je Krsitek. Prijem ima deset kreveta i dva kreveta s izolacijom. Voditelj hitnog prijema dr. Zlatko Majić kaže da već rade punom parom:
 
"Već se osjeti razlika. Pacijent ne šeta kao do sada. Smanjeno je vrijeme potrebno do dijagnoze, a uz to će i kvaliteta usluge biti poboljšana. Opservacija je stvarno suvremena i mislim da je jedna od modernijih u Hrvatskoj", rekao je Majić. Dvije neurološke ambulante, tri internističke, i tri kiruške koje obuhvaća prijem pozitivnim primjerom za boljitak zdravstva ocijenila je predsjednica Saborskog odbora za zdravstvo Biljana Borzan.
  
"Ovo je pozitivan primjer koji govori da bez puno pomoći se uz vlastita sredstva i puno dobre volje može napraviti nešto što znatno poboljšava kvalitetu zdravstva", izjavila je Borzan.

Pročitajte više