Kajin odgovorio Mikoliću: Ne brani špilju razbojničku

Foto: FAH

NAKON što je Denis Mikolić, glavni urednik i direktor pulske TV Nove, u sinoćnjem dnevniku te lokalne televizije oštro napao Damira Kajina, nezavisni saborski zastupnik i bivši IDS-ovac reagirao je objavljivanjem javnoga odgovora.

> Direktor lokalne televizije napao Kajina: "Vi ste lažov ili neznalica, a svakako kukavica"

"Mikuliću, srami se. Ti si kukavica, slabić, pa nije ni čudo da štitiš kriminalce na vlasti. Nakon tvog prekjučerašnjeg performansa, siguran sam da sam u pravu, a 27.10.2014. godine ući će u povijest istarskog ''novinarstva''. Istarski medijski prostor, kojega i ti sukreiraš, neslobodniji je i od onog u Sjevernoj Koreji... Istru nije pokrao nitko izvana, pokrali su je naši ''najbolji'' sinovi. Oni koje brani, štiti i zagovara Denis Mikulić", stoji u početku Kajinovog odgovora.

Kajin: Istra ima 42 Sanadera i 42 Vidoševića

"Ti, Mikuliću, sa svojim sluganskim odnosom do Miletića, Sponze i ekipe omogućio si da se u Istri dogodi pljačka koja je gora nego bilo gdje u Hrvatskoj. Istra stagnira jer ima 42 Sanadera, 42 Vidoševića, 42 Bandića, 42 Galana, 42 Kariga iz Karigadora, i to u svakoj istarskoj općini i svakom našem gradu", nastavlja oštro.

Kajin se osvrnuo i na to što ga je Mikolić proglasio kukavicom i neznalicom.

"Ja kukavica? Pa tvoji sponzori i suvlasnici mi mjesecima prijete tužbama. Sve mi možete uzeti, ali dostojanstvo i slobodu govora nećete. Ti govoriš da sam ja kukavica, a možda mi se jedinom u Istri '90-ih pucalo pod prozorom. Delbianca se proganjalo, željelo ga se likvidirati, skrivalo ga se i kod moje punice, a meni se samo pucalo pod prozorom. Da su htjeli učiniti nešto više, učinili bi mi.

Kajin: Ne brani špilju razbojničku

"Mikuliću, tvoji sponzori pokrali su Istru. Ne brani špilju razbojničku... Ako imaš hrabrosti, dostojanstva, profesionalnog poštenja, pozovi me na tu tvoju televiziju kako bih ne tebi, već istarskoj javnosti objasnio što se događa u medijskom prostoru Istre", zaključio je Kajin.

Podsjetimo, Mikolićev napad na Kajina reakcija je na ranije Kajinove napade na TV Novu, koju je nazvao "isključivo stranačkim glasilom", te se zalagao da joj se ukinu sredstva iz državnog Fonda za poticanje pluralizma.

"Gospodine Kajin, vi ste ili lažov ili neznalica, a svakako ste kukavica", poručio je sinoć Mikolić.

"Usprkos našem korektnom praćenju, razračunavajući sa svojom bivšom strankom izjavili ste da su mediji u Istri i TV Nova, korumpirani i da naš program uređuje IDS. Tada smo obustavili praćenje vaših aktivnosti i našu ćete pažnju zaslužiti kad se ispričate za uvredu i neistinu", kazao je Mikolić, direktor i glavni urednik TV Nove.

Pročitajte više