Kao ekskluzivni gost u studiju dvije nacionalne televizije Kosor nije "prestala pričati" o sebi

Foto: Goran Mehkek/Cropix

JADRANKA KOSOR bivša premijerka, bivša ministrica, bivša predsjednica HDZ-a a čini se da će vrlo skoro biti i bivša članica HDZ-a izborila se večeras za udarne termine na dvije nacionalne televizije koje su njeno gostovanje večeras u studiju označili kao "ekskluzivno". 

Tako valja napomenuti da je Jadranka Kosor zbog događanja u HDZ-u danas popodne bila na raspolaganju svim novinarima te dala niz izjava kako bi objasnila činjenicu da će visoki sud časti HDZ-a raspravljati o njenom slučaju. Prvo je tako večeras ekskluzivno nastupila kao gost dana u emisiji RTL Danas, a zatim pola sata kasnije kao gost novinara Danka Družijanića na HTV-u u emisiji "Tema dana".    
 
Jadranka u dvije emisije "nije prestala pričati" o sebi kao žrtvi. 
 
Kosor u RTL Danas: Govorim samo istinu

"U svojim istupima govorim samo istinu", poručila je gostujući u studiju RTL Danas bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor o želji aktualnog šefa HDZ-a Tomislava Karamarka da je izbaci iz stranke jer, kako je sam rekao, "ne prestaje pričati". "Ova poruka Predsjedništva HDZ-a je politička poruka", poručila je Kosor, koja je zatražila izuzeće Tomislava Čuljaka, predsjednika HDZ-ovog Visokog suda časti, zbog njegovih javnih istupa.

Na izravni upit zašto ju je Predsjedništvo HDZ-a odlučilo poslati na Sud časti, Kosor je odgovorila: "Ne znam. Osim izjava Čuljka i Karamarka kako ne prestajem govoriti i da sam frustrirana. Nadam se da ću uskoro saznati više detalja o onome što mi se stavlja na teret. U svojim istupima isključivo govorim istinu. Govorim da HDZ u zadnjih 10 godina nije bio zapuštena, dekroatizirana i detuđmanizirana stranka, kao što govori Karamarko".

"Poruka Predsjedništva HDZ-a Visokom sudu časti je politička poruka. Dakako, Visoki sud časti nije nikakav sud, već političko tijelo i donijet će političke odluke. Ja samo govorim o činjenicama. Progoni se nekoga tko samo govori istinu. Ako sam ja kriva za detuđmanizaciju i zapuštenost stranke, onda veliki problem imaju i svi oni koji su stajali uz mene dok sam ostvarivala stranačke ciljeve", kazala je Kosor.

"Mene zaista više ništa ne može razočarati"

Kosor je prokomentirala i je li razočarana što je od 25 članova samo dvoje, prema dostupnim informacijama, stalo na njenu stranu: "Ne, mene zapravo, i to ću vam iskreno priznati, zaista ništa ne može više razočarati. Zahvaljujem gospodinu Dragi Prgometu i gospodinu Davoru Stieru. Mislim da su učinili ono što im je u tom trenutku rekla savjest. Poruke koje se i danas odašilju nisu poruke koje se odašilju meni, one su možda najmanje upućene meni, one su upućene svim članovima i članicama".

A kako će se braniti? "Tražila sam da taj postupak bude javan, da mogu prisustvovati mediji te tražim izuzeće gospodina Čuljka jer je on već javno i u Saboru, ali i u jednoj televizijskoj emisiji iznosio optužbe protiv mene, a to po mom mišljenju i mišljenju pravnika nije smio kao osoba koja će u konačnici donijeti odluku o mojoj političkoj sudbini u HDZ-u", izjavila je Kosor.

"Nisam još odlučila o tome hoću li doći s odvjetnicima. Ima dosta onih koji su se i sami ponudili. S jedne strane nije dobro da sam sama jer je njih nekolicina ispred mene i svi će oni meni suditi za ono što sam radila u prošlosti i što radim danas", kazala je Kosor, a požalila se i kako je sramotno da je optužuju da zajedno sa SDP-om ruši HDZ: "Zanimljivo je da takve ljude nitko ne namjerava slati na Sud časti". 

Kosor u Temi dana: Govorim samo istinu

Gostujući u Temi dana HTV-a Kosor se držala "današnje šablone" pa je ponovila da je od početka svog političkog života u HDZ-u, te da ovo doživaljava kao nešto kroz što mora proći. 

"Ništa loše nisam uradila" ponovila je Kosor danas po tko zna koji puta. Urednik i voditelj Teme Dana Danko Družijanić upitao je Kosor: Zašto vam se to događa, zašto ste disident? To pitanje Kosor je dočekala "na volej" nabrajajući svoje političke uspjehe te se još jednom predstavila kao žrtva na koju mnogi nasrću. 
 
"Tražit ću da sve bude javno. Neka se vidi", govorila je Kosor pozivajući novinare da budu nazočni zasjedanju Visokog suda časti iako je njena vladavina kao premijerka bila obilježena izbjegavanjem novinara, ali i javnosti oko događaja u Vladi i stranci. 
 
Kosor je na HTV-u ponovila da traži izuzeće Čuljka zbog njegovih neistinitih izjava o njoj, no nije objasnila što je Čuljak zapravo krivo rekao. 
 
"O tome sada neću. To ostavljam za 'proces'", rekla je Kosor dodajući da ni jednim svojim postupkom od kada je izgubila izbore nije dala naslutiti da bi mogla biti neki buntovnik u stranci. 
 

Pročitajte više