Kaos na zagrebačkom taksi tržištu: Tko je kriv za propast Oryxa?



SINDIKAT hrvatskog vozača sutra će prosvjedovati pred zagrebačkom Gradskom upravom. Prosvjedom će tražiti smjenu Mije Bezera, pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za promet, kojeg smatraju glavnim krivcem za gašenje Oryx taksija.

Podsjećamo, Oryx grupa prošlog tjedna je obznanila da gasi usluge taksi službe, zbog čega je 250 vozača ostalo bez posla. Od pružanja taksi usluga Oryx je, prema službenom očitovanju Pave Zubaka, odustao zbog nelojalne konkurencije.

Bezer: Grad se nije miješao u poslovanje Oryxa

Bezer je, tvrde iz Sindikata hrvatskog vozača, vodio projekt proširenja taksi usluga u Zagrebu. Optužuju ga i da favoriziraju Taxi Cammeo, čiji vozači u automobilima provode i po 12 sati dnevno bez plaćenih prekovremenih.

Zbog ovih optužbi Bezer se i sam obratio novinarima. Na pressici je kazao da nisu točne optužbe da favorizira Cammeo, a pročitao je i dio Zubakovog pisma u kojem vlasnik Oryxa pruža potporu Gradskom uredu za promet. "Grad se nije miješao u poslovanje Oryx grupe", tvrdi Bezer.

O mitu, ako bude trebalo, u policiji

Odbacio je optužbe da je pogodovao tvrtki Cammeo, a navode da je protiv njega podignuta kaznena prijava zbog primanja mita od strane Cammea nije želio komentirati. "Ako bude trebalo, o tome ću se očitovati u policiji", kazao je Bezer.

Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača, kazao je da je Bezerova pressica samo predstava za javnost. Gočin je uvjeren da je Oryx izguran iz tržišta kako bi se licence podijelile "nekome s novih pet poduzeća, koja će kupiti preko oglasnika".

Pročitajte više