Kaptol: Onima koj su "protiv" mrsko je sve što je autentično katoličko, kršćansko i hrvatsko!

Foto: Arhiva

"U ČINJENICI da je formalno pitanje braka tako oštro podijelilo hrvatsko društvo u kojem od 1945. manjina po moći i snagom medija dominira i manipulira većinom (iznimka je bilo samo kratko vrijeme većinskoga jedinstva za ratne agresije na Hrvatsku), vjernici i ljudi dobre volje trebali bi prepoznati dodatni motiv za oslobađanje hrvatskoga društva", tvrdi urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić dodajući da će zaokruživanje "za" dati legitimetet većini koju mediji brutalno ignoriraju.

"Podržavajući građansku inicijativu za referendum o braku Crkva štiti demokraciju i autentičnu ulogu države, a nipošto ne pretvara Hrvatsku u 'crkvenu državu' niti ima ikakvu želju u tom smislu. Članovi Crkve ne žele ni po kojem kriteriju ideologiziranu državu (previše je bilo od 1945. do 1990) i zato će na referendumu zaokružiti 'za", stoji u novom broju Glasa Koncila u kojem se dodaje da je svima onima koji su protiv referenduma za obitelj mrsko baš sve što je "autentično katoličko, kršćansko i u Hrvatskoj – hrvatsko".

"Eventualna pobjeda protivnika predložene ustavne definicije braka na referendumu značila bi otvorena vrata za razmahivanje njihove ideologije koja poznaje toleranciju samo prema istomišljenicima i koja se ne bi s vremenom ustručavala diskriminirati osobe drugačijih uvjerenja, pa i vjernike svih vjerskih zajednici", tvrdi neslužbeno glasilo Kaptola.  
 

Pročitajte više