Karamarko: Uvode zdravstveni odgoj zato što žele ukinuti vjeronauk

Foto: Boris Kovačev / Cropix

"UVODE zdravstveni odgoj u škole da bi djeci pričali trivijalne stvari, a zapravo samo žele maknuti vjeronauk iz škola", rekao je Tomislav Karamarko najprije na proslavi 23. godišnjice osnivanja HDZ-a u Đakovu, da bi istu stvar ponovio i u maloj dvorani koncertnog doma "Vatroslav Lisinski", gdje je proslavljena 23. obljetnica osnivanja zagrebačkog HDZ-a.

U raspravu oko uvođenja zdravstvenog odgoja u škole Karamarko se ubacio vrlo radikalnom retorikom. Vladu RH optužio je da "želi stvoriti nekakve zombije i ući u Europsku uniju bez imena i prezimena". Prema Karamarku, zdravstveni odgoj u školama samo je prvi korak prema odricanju nacionalnog identiteta, zbog čega će se Hrvatska svesti na "neki odlomljeni komad bivše jugo tvorevine".

Posebno se Karamarko osvrnuo na ministra obrazovanja Željka Jovanovića. U svojim javnim istupima Jovanović je prema crkvi zauzeo čvrst stav i nije ih se ustručavao prozvati zbog širenja dezinformacija u javnosti. Kardinalu Josipu Bozaniću bez ustezanja je poručio da je građanima ukrao Božić. Karamarku, koji u kleru vidi bitnog saveznika, to se nije svidjelo.

"Pogledajte kako Vlada razgovara s biskupima. Jedan ministar kardinalu govori da je ukrao Božić. A oni su ti koji žele nametnuti odgoj suprotan svjetonazoru većine hrvatskih roditelja", kaže Karamarko, koji tvrdi da Vlada uvođenjem zdravstvenog odgoja narušava pravo roditelja da nadziru odgoj i obrazovanje svoje djece i odlučuju kakvim će informacijama djeca biti izložena.

Pročitajte više