Karamarko će zatražiti prijevremene izbore: Ova Vlada je autistična, nisu ništa postigli u zadnjih 16 mjeseci

Foto: Srđan Vrančić/Cropix

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je uoči okruglog stola o rješavanju socijalnih i ekonomskih problema da će nakon 1. srpnja zatražiti prijevremene izbore.

"Vlada je izgubila povjerenje i vjerodostojnost, ne samo nas političkih oponenata. Oni su naprosto izgubili povjerenje pučanstva, sindikata i raznoraznih struktura. Oni su sa svima u svađi, a u konačnici u svađi su sami sa sobom jer ne znaju rješavati probleme", rekao je Karamarko.

Predsjednika HDZ-a novinari su pitali očekuje li od ove Vlade nešto konkretno, odnosno misli li da je na dobrom putu.

"Na žalost, ne očekujem. Po n-ti put to govorim jer 16-17 mjeseci je bilo dovoljno da bilo što prikažu iz tog svog arsenala znanja poduzetništva. Međutim, ništa se ne događa"

Predsjednik HDZ-a ističe kako je upravo sudjelovanje na ovakvim okruglim stolovima pokazatelj na koji način njegova stranka želi razvijati svoj ekonomski program.

"Mi želimo otvoreno razgovarati o problemima. Ovi problemi više nisu problemi koje treba rješavati Vlada jer očito ih Vlada ne zna riješiti. Ovo je nešto što moraju rješavati stručnjaci, eksperti. HDZ se zalaže da okupimo  što više ljudi koji znaju posao, koji znaju kako pokušati riješiti gospodarske probleme Hrvatske jer Hrvatska je u teškoj situaciji", izjavio je Karamarko dodavši da svoj prijedlog gospodarskog izlaska iz krize stavljaju na javnu raspravu. Komentirao je i činjenicu da se ministar financija Slavko Linić nije pojavio na ovom okruglom stolu.

"Vlada se ponaša autistično. Njih ne zanima ničije mišljenje. Oni su u začaranom krugu tog svog autizma i na žalost ne vidim rješenje", rekao je Karamarko ponovivši još jednom da će HDZ tražiti raspivanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Nakon ulaska u Europsku uniju mi ćemo tražiti prijevremene parlamentarne izbore osim ako se svi skupa ne složimo da treba ova agonija trajati do besvijesti, odnosno do kraja njihovog mandata. To bi bilo katastrofalno za Hrvatsku".

Ulazak u Europsku uniju će promijeniti i politički rakurs, odnosno razgovarat će se o nekim drugim pitanjima, smatra šef HDZ-a. Pitanje je i kako će se naši građani prilagoditi novim uvjetima koji će vladati od 1. srpnja.

"Pitanje je kako će Hrvatska reagirati na ulazak u Europsku uniju. Kako će reagirati hrvatsko gospodarstvo? Mi nemamo odgovor na to. Mi nemamo nekakve pripremne radnje za taj trenutak, što će se događati", kaže Karamarko dodavši da mu je teško predvidjeti hoće li standard hrvatskih građana nakon ulaska u EU dodatno pasti.

"Sigurno da nakon ulaska u EU neće se početi bolje živjeti. Otvaraju se neke nove mogućnosti. Pitanje je koliko ćemo to znati iskoristiti. Što se tiče djelovanja ove Vlade, računajte na to da će standard i dalje padati", zaključio je Karamarko.

Pročitajte više