Karamarko pisao Milanoviću: "Kao predsjednici vodećih koalicija moramo preuzeti odgovornost"

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko poslao je pismo premijeru Zoranu Milanoviću i pozvao ga da sjednu zajedno za stol, doznaje Nova TV.

Karamarko je Milanoviću navodno poslao pismo bez ikakvih uvjeta i ideoloških stavova, a sve s namjerom da započnu razgovore, otvore komunikaciju i svojim primjerom ublaže podijele u društvu.

Potencijalnih tema razgovora čelnika dviju najjačih hrvatskih stranaka svakako je mnogo. No, o čemu bi konkretno razgovarali, još nije poznato. Karamarko je pozvao Milanovića da da se sastanu u iduća dva tjedna, a tek ćemo vidjeti što će premijer odgovoriti.

Da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poslao pismo predsjedniku SDP-a, premijeru Zoranu Milanoviću i pozvao ga da sjednu zajedno za stol i razgovaraju, potvrđeno je i Hini iz vrha HDZ-a.

O sadržaju i povodu pisma u HDZ-u nisu htjeli govoriti, no ističu da sadržaj pisma nije opterećen nikakvim političkim ili ideološkim pozicijama, kao ni mjestom održavanja razgovora.

Kao predsjednici dviju najvećih stranaka i predvodnici dviju vodećih stranačkih koalicija, dvojica predsjednika moraju preuzeti i najveću odgovornost, navodi se u Karamarkovu pismu, naveli su iz Uredu predsjednika HDZ-a.

Pročitajte više