Katar slavi Dan državnosti

Ilustracija: Predsjednik.hr

KATAR danas slavi svoj Dan državnosti koji se obilježava od 2007. godine. Iako Katar nije postala suverena država sve do 1971. godine, na 18. prosinac slavi se nacionalno jedinstvo koje je ostvareno u ratu protiv Bahreina kao i činjenica da su postala zasebna nacija iz društva sukobljenih plemena.

Oči svjetske gospodarske zajednice, pa i hrvatske, usmjerene su prema Kataru jer je naime prošlo više od mjesec dana od kada je hrvatska delegacija na čelu s predsjednikom Ivom Josipovićem posjetila Katar.

"Je li Katar u ovoj krizi jedno od strateških gospodarskih destinacija za hrvatsko malo i srednje poduzetništvo ili imamo li dovoljno primjerenog gospodarskog kadra u Kataru koju može zastupati hrvatske državne interese, pokazat će vrijeme. Katar intenzivno radi na otvaranju svog veleposlanstva u Hrvatskoj, a radujemo se i najavi ponovnog dolaska Njegove Ekscelencije katarskog emira i njegove delegacije te organizaciji Hrvatsko-katarskog gospodarskog foruma u Zagrebu. Upućujemo iskrene čestitke svim Katarčanima ma gdje god bili povodom njihovog praznika", izjavio je Danijel Koletić, predsjednik Hrvatsko-katarske udruge.

Pročitajte više